Foto: Shutterstock
Piparkūku mīkla, lai Ziemssvētkime vaļā durvis.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gmedus100 giesals200 gcukurs200 gsviests60 mlkarsts ūdens gmilti1 TKsoda kanēlis krustnagliņas koriandrs muskatrieksts ingvers melnie pipari citrona, apelsīna miziņas (pēc vēlmes)

Sagatavošana

1

Katliņā salikt medu, iesalu, sviestu un 100 g cukura - likt uz lēnas uguns.

2

Citā kastrolī sagrauzdēt atlikušos 100 g cukura un beigās pieliet 60 ml karsta ūdens, kārtīgi samaisīt un liet iekšā pirmajā katliņā, uzvārīt un tūlīt vārošu liet iekšā mašīnas spainī.

3

Pieber 800 g miltus un sodu, liek uz maisīšanas programmu (man nav atsevišķi tāda, lieku uz maisīšanas/raudzēšanas un slēdzu ārā, kad beidz mīcīt).

4

Jāskatās konsistence, varbūt vēl miltus var kādu sauju piebērt. Man parasti pietiek ar tiem 800 gramiem.

Iesūtīja: di-atlântico

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!