
Ja mājās palicis daudz neapēstu piparkūku, tad, lūk, ideja, kā tās gardi izmantot – pagatavojot siera kūku. Gan turpināsies svētku noskaņa, gan būs jaunradīts un neparasts kārums, ar ko pamieloties. Recepti savā "Instagram" kontā "Ēdam skaisti" iesaka autore Māra Ziemele.
Virtuves kombainā sasmalcini piparkūkas un pārber tās bļodā.
Pievieno riekstu sviestu un pienu, lai masa kļūst lipīga.
Kūkas veidni izklāj ar cepamo papīru, uz tās izkārto piparkūku masu.
Virs piparkūku masas izklaidus izber ogas.
Virtuves kombainā vai blenderī rūpīgi sajauc biezpienu, krēmsieru, olas, miltus un saldinātāju viendabīgā masā.
Pārlej masu uz kūkas pamatnes.
Kūku liec 170 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes. Pirmās 20 minūtes augšpusi vari piesegt ar cepamo papīru, lai tā neapdeg.
Kad kūka gatava, ņem ārā un atdzesē veidnē.
Kad izņem to no veidnes, rotā, kā sirds kāro.
Lai labi garšo!