Piparkūku siera kūka svētku noskaņā
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 g
150 g piparkūkas
piparkūkas
50 g
50 g riekstu sviests
riekstu sviests
3 ĒK
3 ĒK piens
piens
Pildījumam
180 g
180 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g krēmsiers
krēmsiers
2 gab.
2 gab. olas
olas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
5 ĒK
5 ĒK stēvija
stēvija
sauja
sauja svaigas vai saldētas ogas, augļi
svaigas vai saldētas ogas, augļi
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Siera kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja mājās palicis daudz neapēstu piparkūku, tad, lūk, ideja, kā tās gardi izmantot – pagatavojot siera kūku. Gan turpināsies svētku noskaņa, gan būs jaunradīts un neparasts kārums, ar ko pamieloties. Recepti savā "Instagram" kontā "Ēdam skaisti" iesaka autore Māra Ziemele.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Virtuves kombainā sasmalcini piparkūkas un pārber tās bļodā.

    Pievieno riekstu sviestu un pienu, lai masa kļūst lipīga.

    Kūkas veidni izklāj ar cepamo papīru, uz tās izkārto piparkūku masu.

    Virs piparkūku masas izklaidus izber ogas.

    Virtuves kombainā vai blenderī rūpīgi sajauc biezpienu, krēmsieru, olas, miltus un saldinātāju viendabīgā masā.

    Pārlej masu uz kūkas pamatnes.

    Kūku liec 170 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes. Pirmās 20 minūtes augšpusi vari piesegt ar cepamo papīru, lai tā neapdeg.

    Kad kūka gatava, ņem ārā un atdzesē veidnē.

    Kad izņem to no veidnes, rotā, kā sirds kāro.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Māra Ziemele Stēvija Biezpiens Krēmsiers Milti Ogas Olas Piens Piparkūkas Riekstu sviests Cepeškrāsns Ēdieni bērniem Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt atdzesētu Siera kūkas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form