Piparotā cūkgaļa sinepēs ar kazeņu mērci
Foto: Santa Maria
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Karaliska maltīte - cepeškrāsnī cepta cūkgaļas fileja ar brīnišķīgu kazeņu mērci.

Sakarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.

Pārsmērē fileju ar sinepēm un pārkaisa ar sāli un pipariem.

Kārto cūkgaļu cepešpannā un cep apmēram 20–25 minūtes, kamēr tā ir kļuvusi mīksta un iekšpusē vairs nav rozā.

Uzliek uz dēlīša un pārklāj ar foliju - lai neatdziest, kamēr gatavo mērci.

Ielej katliņā buljonu, sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam ļauj vārīties uz lēnas uguns 5–6 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. 

Iejauc ūdenī miltus, samaisa un pievieno buljonam. Vāra mērci 2–3 minūtes, kamēr tā ir viegli sabiezējusi un kļuvusi dzidra. Pievieno ogas un samaisa visu kopā. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.

Pasniedzot cūkgaļu, to sagriež šķēlēs, un kārto to uz šķīvjiem kopā ar kraukšķīgajiem kartupelīšiem. Pārlej ar mērci un rotā ar timiānu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form