Karaliska maltīte - cepeškrāsnī cepta cūkgaļas fileja ar brīnišķīgu kazeņu mērci.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gCūkgaļas fileja2 ĒKangļu sinepes Santa Maria Tellicherry lielgraudu pipari Akmens sāls MĒRCEI:400 mlvistas buljons1 ĒKkviešu milti150 gkazenes svaigs timiāns

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.

2

Pārsmērē fileju ar sinepēm un pārkaisa ar sāli un pipariem.

3

Kārto cūkgaļu cepešpannā un cep apmēram 20–25 minūtes, kamēr tā ir kļuvusi mīksta un iekšpusē vairs nav rozā.

4

Uzliek uz dēlīša un pārklāj ar foliju - lai neatdziest, kamēr gatavo mērci.

5

Ielej katliņā buljonu, sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam ļauj vārīties uz lēnas uguns 5–6 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.

6

Iejauc ūdenī miltus, samaisa un pievieno buljonam. Vāra mērci 2–3 minūtes, kamēr tā ir viegli sabiezējusi un kļuvusi dzidra. Pievieno ogas un samaisa visu kopā. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.

7

Pasniedzot cūkgaļu, to sagriež šķēlēs, un kārto to uz šķīvjiem kopā ar kraukšķīgajiem kartupelīšiem. Pārlej ar mērci un rotā ar timiānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!