Piparotā cūkgaļa sinepēs ar kazeņu mērci
Foto: Santa Maria
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g Cūkgaļas fileja
Cūkgaļas fileja
2 ĒK
2 ĒK angļu sinepes
angļu sinepes
 
Santa Maria Tellicherry lielgraudu pipari
Santa Maria Tellicherry lielgraudu pipari
 
Akmens sāls
Akmens sāls
Mērcei:
400 ml
400 ml vistas buljons
vistas buljons
1 ĒK
1 ĒK kviešu milti
kviešu milti
150 g
150 g kazenes
kazenes
 
svaigs timiāns
svaigs timiāns
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Karaliska maltīte - cepeškrāsnī cepta cūkgaļas fileja ar brīnišķīgu kazeņu mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.

    Pārsmērē fileju ar sinepēm un pārkaisa ar sāli un pipariem.

    Kārto cūkgaļu cepešpannā un cep apmēram 20–25 minūtes, kamēr tā ir kļuvusi mīksta un iekšpusē vairs nav rozā.

    Uzliek uz dēlīša un pārklāj ar foliju - lai neatdziest, kamēr gatavo mērci.

    Ielej katliņā buljonu, sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam ļauj vārīties uz lēnas uguns 5–6 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. 

    Iejauc ūdenī miltus, samaisa un pievieno buljonam. Vāra mērci 2–3 minūtes, kamēr tā ir viegli sabiezējusi un kļuvusi dzidra. Pievieno ogas un samaisa visu kopā. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.

    Pasniedzot cūkgaļu, to sagriež šķēlēs, un kārto to uz šķīvjiem kopā ar kraukšķīgajiem kartupelīšiem. Pārlej ar mērci un rotā ar timiānu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form