Foto: Shutterstock
Piparota liellopu gaļa ar mērci ikdienai vai svētku mielastam.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

liellopa gaļa200 mlsaldais krējums3 ĒKbrendijs ķiploki sviests melnie piparu graudi

Sagatavošana

1

Piparus ieliek maisiņā un ar mīklas rulli vai tukšu pudeli saspiež.

2

Gaļu krietni izvārta piparos un sviestā apcep. Ieliek traukā un pārsedz, lai stāv siltumā.

3

Uz tās pašas pannas, kur gaļa cepās, uzlej brendiju – lai attaukotu pannu (bet jāpieskata, lai viss labums neizvārās gluži).

4

Apcep sīki sakapātu ķiploku, pielej saldo krējumu, nedaudz ļauj paburbuļot, pielej suliņu, kas satecējusi traukā, kurā izceptā gaļa stāvēja, pieliek sāli u.c. garšvielas, ko sirds kāro.

5

Ēd ar kartupeļiem, mērci lejot virsū gaļas gabaliņam.

Iesūtīja: Madara

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!