Ķiršu pīrāgs
Foto: iStock
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
250 ml
20 g
šķipsna
Pildījumam:
100 g



Gards pīrāgs ar ķiršu pildījumu - ēd tāpat vai izbaudi vēl siltu kopā ar ar vaniļas saldējumu!

Ķiršus izņem no saldētavas, pārlej ar vīnu un ļauj ievilkties pāris stundas.

Pienu uzvāra, pievieno cukuru, sāli un raugu.

Saputo olas un pievieno piena un rauga maisījumam, iesijā miltus un visu kārtīgi samīca.

Sviestu izkausē un iemīca mīklā.

Mīklu pārsedz ar tīru dvielīti un atstāj siltumā. Pēc divām stundām uzrūgušo mīklu atkārtoti samīca un ļauj vēlreiz uzrūgt.

Divas trešdaļas mīklas izrullē un ieklāj apaļajā "tarte" formā, nosedzot ar mīklu arī formas sānus.

Kad mīkla ieklāta, formā pārlej ķiršus, visu pārkaisa ar cukuru un cieti.

Atlikušo mīklu izrullē, sagriež šaurās loksnītēs un kārto virs pildījuma, veidojot rūtiņas.

Cep 200 grādos 35 minūtes.

Lai labi garšo!

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form