Foto: iStock
Gards pīrāgs ar ķiršu pildījumu - ēd tāpat vai izbaudi vēl siltu kopā ar ar vaniļas saldējumu!
180Minūtes
11Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

MĪKLAI:250 mlpiens20 graugs70 gcukurs šķipsnasāls50 gsviests PILDĪJUMAM:300 gsaldēti ķirši100 gcukurs200 mlpussaldais sarkanvīns2 ĒKkartupeļu ciete

Sagatavošana

1

Ķiršus izņem no saldētavas, pārlej ar vīnu un ļauj ievilkties pāris stundas.

2

Pienu uzvāra, pievieno cukuru, sāli un raugu.

3

Saputo olas un pievieno piena un rauga maisījumam, iesijā miltus un visu kārtīgi samīca.

4

Sviestu izkausē un iemīca mīklā.

5

Mīklu pārsedz ar tīru dvielīti un atstāj siltumā. Pēc divām stundām uzrūgušo mīklu atkārtoti samīca un ļauj vēlreiz uzrūgt.

6

Divas trešdaļas mīklas izrullē un ieklāj apaļajā "tarte" formā, nosedzot ar mīklu arī formas sānus.

7

Kad mīkla ieklāta, formā pārlej ķiršus, visu pārkaisa ar cukuru un cieti.

8

Atlikušo mīklu izrullē, sagriež šaurās loksnītēs un kārto virs pildījuma, veidojot rūtiņas.

9

Cep 200 grādos 35 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!