Foto: Publicitātes foto
Sātīgas un interesantas maltītes vēlamies baudīt ik dienu, taču reizēm var šķist, ka pagatavošanai nepietiks laika, tāpēc izvēlamies ko vienkāršāku un ierastāku. Tomēr arī piesātinātajā ikdienā iespējams palutināt savas garšas kārpiņas un uzburt ko jaunu – atliek vien izvēlēties īsto recepti!
20Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 pitas maize360 ggaļas bumbiņas600 gtomāti savā sulā150 gbaltie sīpoli1 ķiploka daiva pēc garšasbaltvīns pēc garšasbaziliks pēc garšasHimalaju sāls pēc garšasbrūnais cukurs1 ĒKsviests1 ĒKsviests sarkanais kāposts1 saujakaltētas dzērvenes olīveļļa laims500 ggrieķu jogurts1 gurķis svaigs koriandrs

Sagatavošana

1

Pitas maizi griež uz pusēm un paver kā kabatiņu.

2

Salmiņos sagriež balto sīpolu, sakapā ķiploku un viegli apcep olīveļļā. Pievieno baltvīnu un tomātus savā sulā un vāra uz lēnas uguns, kamēr masa ieguvusi ievārījuma konsistenci.

3

Pievieno Himalaju sāli un brūno cukuru pēc garšas.

4

Pievienojam svaigu baziliku, ēdamkaroti sviesta un blendē masu līdz viendabīgai konsistencei. Iegremdē mērcē gaļas bumbiņas, vēlreiz uzsilda un ļauj masai atdzist.

5

Sarkano kāpostu sadala pa lapām, katru atbrīvojot no cietā kacena. Plāno kāposta daļu griež smalkos salmiņos un liek bļodā. Pievieno dzērvenes, šķipsnu cukura, šķipsnu sāls, ēdamkaroti olīveļļas, laima sulu un kārtīgi visu izspaida ar pirkstiem.

6

Grieķu jogurtam pievieno laima sulu, sāli, cukuru un sarīvētu svaigu gurķi. Visu samaisa.

7

Atver pitas maizi, iesmērē ar grieķu jogurta mērci, iepilda sarkanā kāposta un dzērveņu salātus, kārto virsū gaļas bumbiņas pašu gatavotā tomātu džema mērcē.

8

Dekorē ar svaiga koriandra lapām. Un maltīte gatava!

Lielisku garšas piedzīvojumu!

Recepti piedāvā "Rīgas Miesnieks" sadarbībā ar šefpavāru Arni Ansonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!