Foto: Shutterstock
Esiet turku ēdienkartes cienītājs? Nobaudiet pitas maizi turku gaumē.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 ĒKsausais raugs1.75 glāzessilts ūdens1.5 TKcukurs5.5 glāzeskviešu milti2 TKsāls

Sagatavošana

1

Samaisa silto ūdeni ar raugu un cukuru. Atstāj, lai uzputojas.

2

Tad sajauc ar miltiem un sāli, maisa viendabīgu mīklu. Sadala 12 bumbiņās, katru nedaudz piespiež, katru izrullē 5 – 7 mm biezumā. Liek uz šķīvja, kas nokaisīts ar miltiem, pārsedz ar salveti un atstāj uz 1 h.

3

Cepeškrāsni uzkarsē 10 minūtes. līdz iespējami augstai temperatūrai. Liek vienu plakani izrullētu pitu uz sausas plāts un tur uz apakšējā stāva 5 minūtes.

4

Kad pita gatava, apakšai jābūt zeltainai, bet virsmai – krēmkrāsā. Izņem no cepeškrāsns un cep nākamo.

Iesūtīja: Pasha

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!