Pitas maize turku gaumē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3 ĒK
3 ĒK sausais raugs
sausais raugs
1.75 glāzes
1.75 glāzes silts ūdens
silts ūdens
1.5 TK
1.5 TK cukurs
cukurs
5.5 glāzes
5.5 glāzes kviešu milti
kviešu milti
2 TK
2 TK sāls
sāls
  • Maize
  • Turku nacionālā virtuve
  • Esiet turku ēdienkartes cienītājs? Nobaudiet pitas maizi turku gaumē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaisa silto ūdeni ar raugu un cukuru. Atstāj, lai uzputojas.

    Tad sajauc ar miltiem un sāli, maisa viendabīgu mīklu. Sadala 12 bumbiņās, katru nedaudz piespiež, katru izrullē 5 – 7 mm biezumā. Liek uz šķīvja, kas nokaisīts ar miltiem, pārsedz ar salveti un atstāj uz 1 h.

    Cepeškrāsni uzkarsē 10 minūtes. līdz iespējami augstai temperatūrai. Liek vienu plakani izrullētu pitu uz sausas plāts un tur uz apakšējā stāva 5 minūtes.

    Kad pita gatava, apakšai jābūt zeltainai, bet virsmai – krēmkrāsā. Izņem no cepeškrāsns un cep nākamo.

    Iesūtīja: Pasha

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form