Plānās pankūkas ar maskarponi un ķiršiem
Foto: Shutterstock
4.6667 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Mīklai:
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
350 ml
350 ml piens
piens
120 g
120 g milti
milti
60 g
60 g kakao
kakao
40 g
40 g cukurs
cukurs
1
1 liela ola
liela ola
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Krēmam:
225 g
225 g maskarpone
maskarpone
2 ĒK
2 ĒK piens
piens
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
 
ķirši (svaigi vai kompots)
ķirši (svaigi vai kompots)
  • Brokastis
  • Launags
  • Pankūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu izkausē un ielej bļodā, kur tiks gatavota mīkla. Pievieno pienu, miltus, kakao, cukuru, olu un sāli un visu samaisa, līdz iegūta tekoša pankūku mīkla.

    Gatavo pildījumu – bļodā ar mikseri sakuļ maskarponi, cukuru un pienu, līdz iegūta vienmērīga masa.

    Cep pankūkas – uzkarsē uz nelielas liesmas pannu un eļļu. Mīklu ar kausiņu uzlej uz pannas un izlīdzina pa virsmu, lai pankūka būtu ļoti plāna. Cep vienu minūti, tad apgriež un cep vēl vienu minūti. Un tā, līdz visa mīkla sacepta pankūkās.

    Pirms pasniegšanas pilda pankūkas – pusi no apaļās pankūkas apsmērē ar maskarpones sieru, uzbārsta virsū ķiršus bez kauliņiem. Pankūku aizloka uz pusēm un tad vēl uz pusēm, lai iznāktu pankūkas trijstūris. Pasniedz, kamēr pankūkas vēl siltas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form