Foto: Vida Press
Krēmīgo spinātu pildījumu vari gan ierullēt pankūkās, gan izmantot, lai pagatavotu gardu pankūku torti karaliskām brokastīm.
55Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
eļļa cepšanai280 gmilti2 lielas olas250 mlpiens250 mlūdens1 ĒKcitronu sula1 sīpols, sasmalcināts1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta150 gspināti, sasmalcināti20 gmilti100 grikota250 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā samaisa sāli ar miltiem. Citā traukā sakuļ olas, pievieno miltus, pienu un sakuļ, līdz masa viendabīga. Olu un piena maisījumu pakāpeniski pievieno miltiem un kuļ, līdz masa ir gluda, bez kunkuļiem. Iemaisa citronu sulu, atstāj mīklu uzbriest 10 minūtes.

2

Pannā uzkarsē eļļu, ar kausiņu lej mīklu pannā un cep pankūkas, līdz izmantota visa mīkla.

3

Kad pankūkas izceptas, gatavo pildījumu. Pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi, tad pievieno ķiplokus un cep vēl 1-2 minūtes.

4

Liek pannā spinātus, pēc minūtes iesijā miltus un iemaisa. Tad lej klāt saldo krējumu un, nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas karsē, līdz mērce sabiezē, bet neburbuļo.

5

Spinātu pildījumu liek pankūkās, pārdrupina ar rikotas sieru un ierullē. Liek pankūkas uz šķīvjiem, pirms pasniegšanas pārkaisa ar atlikušā rikotas siera drupačām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!