Foto: DELFI
Tieši šobrīd melnā plūškoka zari rotāti ar baltām ziedkopām. Izrādās, ka kulinārijā tos var likt lietā, gatavojot pankūkas, sīrupu un pat šampanieti. Tikai ņem vērā, ka sarkanā plūškoka ziedi un ogas neder, jo ir indīgi!

Klasiskās plānās pankūkas var uzfrišināt ar gaisīgajiem melnā plūškoka ziediem, kas radīs vizuālu mežģīņu efektu. Ar svaigi blendētām zemenēm vai plūškoka sīrupu svētdienas rītišķī tās garšos izcili!

Vispirms gatavo plāno pankūku mīklu, kur svarīgākais ir ievērot proporcijas. Es izmantoju tantes padomu – ja liec krūzi miltu, lej tikpat daudz piena! Un šis padoms strādā neatkarīgi no izmantotās krūzes – tā var būt maza tasīte vai lielākā kafijas krūze, kas atrodama plauktā. Attiecīgi pēc krūzes izmēra liec olas - mazai tasītei viena ola, 300 ml krūzei jau divas.

Bļodā lej pienu, pievieno izsijātus miltus, pēc garšas pievieno cukuru un sāli, karoti eļļas, iesit olas. Visu sakuļ, līdz izzuduši miltu kunkulīši. Kad mīkla gatava, to noliek uz 10-15 minūtēm malā atpūsties.

Tikmēr salasa plūškoka ziedus. Tas jādara sausā laikā, turklāt no ziediem jāizkrata skudras, kurām garšo saldais nektārs. Ziedkopas sadala mazākās rozetēs un kārto uz šķīvja, liek blakus plītij un ķeras pie pankūku cepšanas.

Pannā sakarsē eļļu vai arī pannu ieziež ar nelielu speķa gabaliņu. Lej kausiņu pankūku mīklas. Kārto virsū plūškoka ziediņus. Kad viena puse apcepusies, apgriež otrādi un cep vēl īsu brīdi.

Mīklai var pievienot arī ūdeni, tad pankūkas izdosies vēl plānākas, šādu recepti atradīsi šeit.

Pankūku šķīvi rotā ar svaigiem ziediņiem, pasniedz ar ogu mērci vai plūškoka sīrupu, to vari pagatavot pēc šīs receptes.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!