Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
PILDĪJUMAM
 
cūkas vai liellopa mēles
cūkas vai liellopa mēles
 
garšssaknes un garšaugi buljonam
garšssaknes un garšaugi buljonam
 
eļļa un sviests cepšanai
eļļa un sviests cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sīpoli
sīpoli
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
PLĀNAJĀM PANKŪKĀM
3
3 olas
olas
250 g
250 g milti
milti
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
250 ml
250 ml verdošs ūdens
verdošs ūdens
1/2 TK
1/2 TK soda ("dzēsta")
soda ("dzēsta")
350 ml
350 ml piens
piens
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Gaļas ēdieni
  • Pankūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Pēc šīs receptes gatavotas plānās pankūkas sanāk ļoti vijīgas un ideāli piemērotas pildīšanai. Mūsmājās ļoti iecienīts ir sulīgs, aromātisks pildījums, kas gatavots no vārītas mēles," tā recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pildījumu. Cūkas vai liellopa mēles (var izmantot arī plaušas un sirdis) liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno garšsaknes garšvielas un novāra. Tā kā vārīšana ir laikietilpīgs pasākums, tad var izvārīt lielāku gaļas daudzumu, lai pēc tam sagatavoto pildījumu safasētu mazākās porcijās un uzglabātu saldētavā, izmantojot pēc nepieciešamības. Par to, kas jāņem vērā, vārot mēli, lai gaļa būtu mīksta un sulīga, stāstījām šajā rakstā.

    Kad mēles gatavas, tās nomizo un samaļ gaļas mašīnā, piemaļot klāt arī kādu sīpolu.

    Samalto masu liek uz pannas kurā uzkarsēta eļļa ar sviestu, mazliet apcep un pievieno nedaudz buljona, kas palicis pāri no mēles vārīšanas, lai veidojas sulīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Gatavo plānās pankūkas. Sākumā bļodā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un sāli. Tad pakāpeniski pievieno verdošu ūdeni, nepārtraucot putot. Ber klāt un iekuļ miltus un "dzēsto" sodu (sodu pirms pievienošanas karotē samaisa ar citronu sulu). Pievieno un iekuļ pienu un eļļu, līdz masa ir viendabīga.

    Mīklu pirms cepšanas "atpūtina" 30 minūtes, tad ar kausiņu lej sakarsētā pannā mīklu un cep pankūkas no abām pusēm.

    Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Kad visa mīkla izmantota un pankūkas izceptas, tās pilda ar sagatavoto gaļas masu.

    Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Vīstoklīšus apcep pannā sakarsētā eļļā zeltainus no abām pusēm.

    Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Pasniedz ar brūkleņu zapti vai vēsu skābo krējumu.

    Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form