Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

"Pēc šīs receptes gatavotas plānās pankūkas sanāk ļoti vijīgas un ideāli piemērotas pildīšanai. Mūsmājās ļoti iecienīts ir sulīgs, aromātisks pildījums, kas gatavots no vārītas mēles," tā recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Gatavo pildījumu. Cūkas vai liellopa mēles (var izmantot arī plaušas un sirdis) liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno garšsaknes garšvielas un novāra. Tā kā vārīšana ir laikietilpīgs pasākums, tad var izvārīt lielāku gaļas daudzumu, lai pēc tam sagatavoto pildījumu safasētu mazākās porcijās un uzglabātu saldētavā, izmantojot pēc nepieciešamības. Par to, kas jāņem vērā, vārot mēli, lai gaļa būtu mīksta un sulīga, stāstījām šajā rakstā.

Kad mēles gatavas, tās nomizo un samaļ gaļas mašīnā, piemaļot klāt arī kādu sīpolu.

Samalto masu liek uz pannas kurā uzkarsēta eļļa ar sviestu, mazliet apcep un pievieno nedaudz buljona, kas palicis pāri no mēles vārīšanas, lai veidojas sulīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Gatavo plānās pankūkas. Sākumā bļodā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un sāli. Tad pakāpeniski pievieno verdošu ūdeni, nepārtraucot putot. Ber klāt un iekuļ miltus un "dzēsto" sodu (sodu pirms pievienošanas karotē samaisa ar citronu sulu). Pievieno un iekuļ pienu un eļļu, līdz masa ir viendabīga.

Mīklu pirms cepšanas "atpūtina" 30 minūtes, tad ar kausiņu lej sakarsētā pannā mīklu un cep pankūkas no abām pusēm.

Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Kad visa mīkla izmantota un pankūkas izceptas, tās pilda ar sagatavoto gaļas masu.

Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Vīstoklīšus apcep pannā sakarsētā eļļā zeltainus no abām pusēm.

Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Pasniedz ar brūkleņu zapti vai vēsu skābo krējumu.

Plānās pankūkas ar vārītas mēles pildījumu
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Comment Form