Foto: Privātais arhīvs
"Pēc šīs receptes gatavotas plānās pankūkas sanāk ļoti vijīgas un ideāli piemērotas pildīšanai. Mūsmājās ļoti iecienīts ir sulīgs, aromātisks pildījums, kas gatavots no vārītas mēles," tā recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

cūkas vai liellopa mēles garšssaknes un garšaugi buljonam eļļa un sviests cepšanai pēc garšassīpoli pēc garšassāls un malti melnie pipari3 olas250 gmilti1 ĒKcukurs TKsāls250 mlverdošs ūdens TKsoda ("dzēsta")350 mlpiens3 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Gatavo pildījumu. Cūkas vai liellopa mēles (var izmantot arī plaušas un sirdis) liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno garšsaknes garšvielas un novāra. Tā kā vārīšana ir laikietilpīgs pasākums, tad var izvārīt lielāku gaļas daudzumu, lai pēc tam sagatavoto pildījumu safasētu mazākās porcijās un uzglabātu saldētavā, izmantojot pēc nepieciešamības. Par to, kas jāņem vērā, vārot mēli, lai gaļa būtu mīksta un sulīga, stāstījām šajā rakstā.

2

Kad mēles gatavas, tās nomizo un samaļ gaļas mašīnā, piemaļot klāt arī kādu sīpolu.

3

Samalto masu liek uz pannas kurā uzkarsēta eļļa ar sviestu, mazliet apcep un pievieno nedaudz buljona, kas palicis pāri no mēles vārīšanas, lai veidojas sulīga masa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

4

Gatavo plānās pankūkas. Sākumā bļodā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un sāli. Tad pakāpeniski pievieno verdošu ūdeni, nepārtraucot putot. Ber klāt un iekuļ miltus un "dzēsto" sodu (sodu pirms pievienošanas karotē samaisa ar citronu sulu). Pievieno un iekuļ pienu un eļļu, līdz masa ir viendabīga.

5

Mīklu pirms cepšanas "atpūtina" 30 minūtes, tad ar kausiņu lej sakarsētā pannā mīklu un cep pankūkas no abām pusēm.

Foto: Privātais arhīvs
6

Kad visa mīkla izmantota un pankūkas izceptas, tās pilda ar sagatavoto gaļas masu.

Foto: Privātais arhīvs
7

Vīstoklīšus apcep pannā sakarsētā eļļā zeltainus no abām pusēm.

Foto: Privātais arhīvs
8

Pasniedz ar brūkleņu zapti vai vēsu skābo krējumu.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!