Plānās pankūkas franču gaumē ar karamelizētu hurmu
Foto: Shutterstock
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g kviešu milti
kviešu milti
4 gab.
4 gab. olas
olas
500 ml
500 ml piens
piens
20 g
20 g sviests, kausēts
sviests, kausēts
30 g
30 g sviests, cepšanai
sviests, cepšanai
Hurmai:
3 gab.
3 gab. hurma
hurma
30 g
30 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Franču nacionālā virtuve
  • Pankūkas
  • Plānās pankūkas jau tā ir bezgala gardas, bet ja tās tiek aizdarītas ar karamelizētu hurmu un sviesta mērci, tad vienaldzīgo nav. Šo kombināciju ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pankūkas. Izsijā miltus un samaisa tos ar viegli sakultām olām. Sāk lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpina maisīt. Pievieno kausēto sviestu.

    Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriež nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu.

    Sagaida, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriež uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti.

    Gatavo hurmu. Sagriež hurmu šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu, liek cepties hurmu.

    Pēc brīža pievieno brūno cukuru un uz lielas liesmas, apgrozot hurmu, turpina to karamelizēt aptuveni 2 minūtes.

    Pankūkas liek uz šķīvja, virs tām liek karamelizēto hurmu un pārlej ar sviesta mērci. Šo kombināciju ir ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form