Plānās pankūkas franču gaumē ar karamelizētu hurmu
Foto: Shutterstock
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Plānās pankūkas jau tā ir bezgala gardas, bet ja tās tiek aizdarītas ar karamelizētu hurmu un sviesta mērci, tad vienaldzīgo nav. Šo kombināciju ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.

Gatavo pankūkas. Izsijā miltus un samaisa tos ar viegli sakultām olām. Sāk lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpina maisīt. Pievieno kausēto sviestu.

Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriež nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu.

Sagaida, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriež uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti.

Gatavo hurmu. Sagriež hurmu šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu, liek cepties hurmu.

Pēc brīža pievieno brūno cukuru un uz lielas liesmas, apgrozot hurmu, turpina to karamelizēt aptuveni 2 minūtes.

Pankūkas liek uz šķīvja, virs tām liek karamelizēto hurmu un pārlej ar sviesta mērci. Šo kombināciju ir ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.

Comment Form