Plānās pankūkas
Foto: Shutterstock
4.4118 119
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l piens
piens
18 ĒK
18 ĒK milti
milti
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
2
2 olas
olas
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pankūkas
  • Plānas un mutē kūstošas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīklu gatavoju ar blenderi. Bļodā iesit olas, piemet sāli, pieber cukuru un sablendē.

    Pielej visu pienu un sablendē.

    Pieber miltus un sablendē viendabīgā mīklā.

    Mīkla ir apmēram saldā krējuma konsistencē vai kā jogurti, kuri pārdodas plastmasas pudelēs.

    Ja ir laiks, mīklai var dot pastāvēt. Pēc pastāvēšanas tā kļūs nedaudz biezāka.

    Mīklu uzlej uz ļoti labi sakarsētas pannas. Eļļu apmēram 1 TK pirms katras pankūkas. Pankūku lej uz pannas no vienas malas un pannu grozot izlej pa visu pannu, tā lai ir vienmērīga.

    Pankūkas cep uz lielas uguns. Kad mīkla ir palikusi sausa, nedaudz mainījusi krāsu, maliņas nedaudz apbrūnējušas, apgriež otrādi un cep, līdz apakša apcepusies, nu apmēram 20 sekundes. To labi var noteikt ar lāpstiņu, ja pankūku, pa vidu ņemot, slikti ņemas, tad lai vēl nedaudz pacepas.

    Iesūtīja: Lora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form