plānās pankūkas
Foto: Shutterstock
3.9252 1230
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 glāzes
1,5 glāzes milti
milti
2
2 olas
olas
1 glāze
1 glāze piens
piens
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1.5-2 ĒK
1.5-2 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
  • Brokastis
  • Dažādas mīklas
  • Pankūkas
  • Ēdieni bērniem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd nesteidzīgās svētdienas brokastīs, pārziežot ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No šī produktu daudzuma sanāks izcept 6-8 pankūkas.

    Palielā bļodā ar mikseri vai putojamo slotiņu sakuļ olas viendabīgā konsistencē.

    Pievieno eļļu, cukuru, šķipsnu sāls un visu samaisa. Pievieno un iekuļ miltus - no sākuma 1 glāzi, tad atlikušo 1/2 glāzi, kuļot, līdz izveidojusies bieza mīkla.

    Nepārtraukti kuļot, pamazām pievieno pienu un ūdeni, līdz izveidojas viendabīga, samērā šķidra pankūku mīkla bez kunkuļiem. Ja visu pienu un ūdeni pievienos vienā piegājienā, var gadīties, ka milti neizšķīdīs, tādēļ svarīgi šķidrumu liet lēnām un pakāpeniski.

    Kad mīkla gatava, ļauj tai 10 minūtes atpūsties.

    Pannā lej eļļu un sakarsē. Ar kausiņu lej mīklu vienā pannas maliņā un, grozot un kustinot pannu, mīklu izlīdzina pa visu pannu. Kad pankūka no vienas puses apcepusies zeltaina, ar platu cepamo lāpstiņu to apgriež uz otru pusi. Pankūkām jābūt plānām.

    Pasniedz karstas - ar krējumu, ievārījumu, cukuru, jogurtu vai jebko citu, kas vien ienāk prātā. Labu apetīti un lai laba svētdiena!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form