Plātsmaize ar plūmju ievārījumu un drumslām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Garda un vienkārši pagatavojama plātsmaize ar plūmju ievārījumu un mandeļu skaidiņu drumstalām. Patīkamu garšu piešķirs ievārījuma saldums un mīklas sastāvā esošie mandeļu milti.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

Miltus ber virtuves kombaina tvertnē, pievieno tiem kubiņos sagrieztu sviestu, mandeļu miltus, pūdercukuru un sāli. Masu samiksē, līdz tā sāk stingri turēties kopā.

Padoms: ja virtuves kombaina nav, sausās sastāvdaļas ber bļodā, pievieno sviesta kubiņu un visu sajauc ar virtuves špātelīti vai rokām.

Aptuveni ¾ no mīklas liek cepamajā formā un izklāj pa visu formas pamatni.

Pa virsu mīklai klāj plūmju ievārījumu, kas pagatavots pēc šīs vai kādas citas receptes.

Atlikušo mīklu sajauc ar mandeļu skaidiņām un ar rokām sadrupina. Drupināto mīklu uzbārsta pa virsu ievārījumam.

Plātsmaizi cep uz vidējām cepeškrāsns restītēm 45-50 minūtes, līdz tās virsma ir zeltaini brūna.

Plātsmaizi ņem laukā no krāsns un atdzesē, bet virsu apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedzot sagriež kvadrātiņos.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form