Sastāvdaļas
Sagatavošana
Miltus izsijā. Ūdeni uzvāra, pieliek taukvielas, sāli un uzreiz ieber visus miltus. Masu maisot karsē uz mazas liesmas, līdz tā saveļas kamolā, vairs nelīp pie katla malām. Plaucēto mīklu atdzesē (līdz apmēram 40 °C). Olas sakuļ un pakāpeniski pa karotei iemaisa mīklā.
Uz ietaukotas plāts ar ūdenī apmērcētu karoti vai caur greznojamo turzu izspiež apaļus vai garenus veidojumus. Plāti liek sakarsētā krāsnī un cep. Apmēram 10 minūtes krāsns durtiņas nedrīkst atvērt. Auksta gaisa iepludināšana var izraisīt cepuma sakrišanos.
Vēlams, lai cepšanas sākumā temperatūra būtu augsta (250 °C), bet cepšanas laikā pakāpeniski samazinātos. Cepšanas nobeigumā cepumu it kā kaltē.
Gataviem cepumiem jābūt viegliem, ar tukšiem, sausiem vidučiem. Pēc izņemšanas no krāsns cepumus nedrīkst strauji atdzesēt, tāpēc brīdi tos atstāj uz plāts, tad novieto uz režģiem. Šos cepumus nedrīkst pārsegt vai likt pie atvērta loga.
Cepumiem atgriež "cepurītes" vai iedur ar nazi un piepilda ar sāļiem vai saldiem pildījumiem.
* gatavojot mīklu precīzi jāievēro receptē doto produktu daudzums. Nepieciešams izvēlēties labas kvalitātes produktus. Cepumiem no šīs mīklas karsēšanas laikā veidojas tukši viduči.
Iesūtīja: Kola