Foto: Shutterstock
Gardais plovs ar cāli sātīgai ēdienreizei.
80Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.cālis2 gab.sīpoli2 gab.burkāni1 kgrīsi Santa Maria piedevas malti melnie pipari koriandrs2 gab.lauru lapas garšvielas4 gab.ķiploku daiviņas

Sagatavošana

1

Cāli sagriež lielos gabalos. Ņem katlu, kurā gatavos plovu (vajag palielu), ielej eļļu un uzkarsē, kad eļļa uzkarsusi liek klāt gaļu un ~5-10 min apcep, ja eļļas par maz, tad pielej vēl.

2

Burkānus sarīvē uz rupjās rīves (ja nav pretenziju pret burkāniem, tos var sagriezt kubiņos). Sīpolus sagriež kubiņos.

3

Kad vista apcepusies, no sākuma pievieno rīvētos burkānus un visu pacepj, tad sīpolus un arī apcepj. Ja cepšanas laikā pietrūkst eļļas, to pielej vēl.

4

Kad viss sacepies, pievieno garšvielas, sāli, piparus, pielej ūdeni, lai nosedz un nedaudz pasautē ~10 min, lai gaļa paliek mīksta. Ķiplokus vēl nepievieno.

5

Kad viss pasautējies pievieno rīsus. Tā kā man parasti rīsi iznāk ar cietiem vidiņiem, tas es rīsus no sākuma 30 minūtes pamērcēju karstā ūdenī un vairākas reizes noskaloju, tad nedaudz pavāru-sālsūdenī vai buljonā, lai tie kļūtu pusmīksti. Rīsu nokāš un pievieno saceptajai gaļai.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!