Plovs ar jēra gaļu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Plovs vienmēr būs garšīga izvēle kā pusdienām, tā vakariņām. No uzbeku virtuves nākušais ēdiens nav svešs arī mūsu garšu kārpiņām. Iepriecini mīļos un pagatavo plovu krievu gaumē – ar jēra gaļu, koriandru un mīkstiem, garšīgiem rīsiem.

Lielā, smagā katlā uzkarsē pusi no nepieciešamajiem jēra taukiem. Kad tauki izkusuši, tajos apcep jēra gaļas gabaliņus, līdz tie ir skaisti apbrūnējuši. Gaļu atliek maliņā.

Izkausē atlikušos jēra taukus un apcep tajos sasmalcinātus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni (aptuveni 10 minūtes). Pievieno nepieciešamās garšvielas, apcep 2-3 minūtes.

Pēc tam katlā pievieno sarīvētos burkānus, kurus arī apcep 2-3 minūtes. Pievieno rīsus un maisot apcep, līdz tie ir zeltaini un apklājušies ar taukvielām. Gaļu ieliek atpakaļ katlā pie pārējām sastāvdaļām, visu pārlej ar buljonu.

Katlam uzliek vāku un ļauj vārīties tik ilgi, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu. Plovu ik pa laikam apmaisa, lai tas pagatavotos vienmērīgi.

Pasniedz, kamēr vēl karsts.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form