Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Plovs vienmēr būs garšīga izvēle kā pusdienām, tā vakariņām. No uzbeku virtuves nākušais ēdiens nav svešs arī mūsu garšu kārpiņām. Iepriecini mīļos un pagatavo plovu krievu gaumē – ar jēra gaļu, koriandru un mīkstiem, garšīgiem rīsiem.
80Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gjēra tauki400 gjēra gaļa (kubiņos)2 lieli sīpoli1 TKmelnie pipargraudi2 ĒKkoriandrs2 ĒKkumins5 lieli burkāni (sarīvēti)400 grīsi1 ldārzeņu, jēra vai liellopa buljons pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Lielā, smagā katlā uzkarsē pusi no nepieciešamajiem jēra taukiem. Kad tauki izkusuši, tajos apcep jēra gaļas gabaliņus, līdz tie ir skaisti apbrūnējuši. Gaļu atliek maliņā.

2

Izkausē atlikušos jēra taukus un apcep tajos sasmalcinātus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni (aptuveni 10 minūtes). Pievieno nepieciešamās garšvielas, apcep 2-3 minūtes.

3

Pēc tam katlā pievieno sarīvētos burkānus, kurus arī apcep 2-3 minūtes. Pievieno rīsus un maisot apcep, līdz tie ir zeltaini un apklājušies ar taukvielām. Gaļu ieliek atpakaļ katlā pie pārējām sastāvdaļām, visu pārlej ar buljonu.

4

Katlam uzliek vāku un ļauj vārīties tik ilgi, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu. Plovu ik pa laikam apmaisa, lai tas pagatavotos vienmērīgi.

5

Pasniedz, kamēr vēl karsts.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!