Plovs ar kariju
Foto: Aikāgaršo!
3.6250 16
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g vistas fileja
vistas fileja
15 g
15 g karijs
karijs
2
2 sīpoli
sīpoli
2
2 burkāni
burkāni
1
1 ķiploks
ķiploks
400 g
400 g gargraudu rīsi
gargraudu rīsi
200 g
200 g saldēti zaļie zirnīši 'Rimi'
saldēti zaļie zirnīši 'Rimi'
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izcils šefpavārs prot ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī gudri iepirkties. Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot plovu ar vistas fileju un kariju visai ģimenei. Sātīgā maltīte izmaksās vien piecus eiro.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Notīra burkānus un sīpolus.

    Burkānus sarīvē, sīpolus smalki sagriež.

    Uz pannas sakarsētā eļļā apcep sīpolus, burkānus un sautē 5 minūtes.

    Klāt pievieno gabalos sagrieztu vistas fileju un sautē kopā ar dārzeņiem.

    Pannas saturu pārliek katliņā, pievieno kariju, gargraudu rīsus un šķipsniņu sāls.

    Pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens pārklātu rīsus apmēram 1 cm biezā kārtā.

    Kad ūdens sāk vārīties, uzliek katlam vāku un samazina temperatūru līdz minimumam, ļauj sautēties, nemaisa.

    Vāra plovu apmēram 25 minūtes.

    Kad rīsi mīksti, pievieno zirnīšus, atstāj uzbriest uz 5 minūtēm un kārtīgi samaisa.

    Ideja! Plovam var pievienot arī dažādas sēklas, piemēram, ķirbju vai saulespuķu. Savukārt krējuma vietā pamēģini jogurtu bez piedevām, kas bagātināts ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form