Foto: Shutterstock
Tikko pagatavota gaļa kusīs mutē. Plucinātā cūkgaļa kļūst arvien populārāks ēdiens, turklāt to var baudīt ne tikai karstu ar kartupelīšiem un salātiem, bet tā būs garda arī auksta, piemēram, uz brokastu maizēm. Recepti iesaka gardēde Katrīna Ancāne savā "Instagram" kontā "Gatavo Katrīna".
130Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļas kakla karbonāde2 gab.lieli sīpoli4 gab.ķiploka daiviņas100 gsviests pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasgaršvielas

Sagatavošana

1

Vidēja izmēra katlā uz lielas uguns izkausē sviestu.

2

Gaļas gabalu kārtīgi sviestā apbrūnini, apcep no visām pusēm.

3

Sīpolu sagriez četrās daļās, ķiploku pārgriez uz pusēm, pievieno katla saturam, mazliet apcep.

4

Kad sīpoli un ķiploki mazliet apcepušies, lej katlā ūdeni – tik daudz, lai gaļa paliek nenosegta trīs centimetru augstumā.

5

Pievieno garšvielas. Uguni samazini uz minimālo un uzliec vāku.

6

Sutini aptuveni 2 stundas, ik pēc 20 minūtēm apgriežot gaļu, līdz tā kļūst mīksta. Tāda, lai to var viegli sadalīt un saplucināt.

7

Katlā paliek trekns, gards buljons, kas var kalpot kā mērcīte ēdienu pārliešanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!