Plūmju kūka ar smilšu mīklas pamatni un dumstalām
Foto: Shutterstock
4.3333 3
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 glāze
0.5 TK
Smilšu mīklai:
200 g
0.5 glāze
0.5 TK
Drumstalām
0.5 glāze
150-200 g

Plūmju kūka ar smilšu mīklas pamatni un zeltainām mīklas drumstalām.

Plūmēm izņem kauliņus, sagriež mīkstumu gabaliņos, liek katliņā, pievieno cukuru, kanēli un maisot karsē, līdz plūmes sāk izšķīst un cukurs izkusis. Atdzesē masu

Sviestu ar cukuru, olu, sāli, vaniļas cukuru un nedaudz sodas, kārtīgi sajauc. Iesijā miltus.

Gatavo mīklu uz dēlīša izveltnē apmēram 1 cm biezumā, liek apaļajā kūku veidnē (apm 20 cm diametrā), uzlokot malas uz augšu.

Liek iepriekš uzsildītā krāsnī 220°C un cep apmēram 5-7 minūtes līdz pusgatavībai.

Izņem pamatni no cepeškrāsns, liek virsū plūmju pildījumu, pārkaisa ar drusmstalām, ko gatavo, sviestu ar pirkstiem satrinot ar miltiem un cukuru.

Krāsnij samazina karstumu līdz 190 grādiem un cep kūku, līdz drumstalas ir zeltainas.

::Q!recepte::

Iesūtīja: XP

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form