Plūmju kūka
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
12 gab.
12 gab. plūmes
plūmes
110 g
110 g sviests
sviests
170 g
170 g cukurs
cukurs
200 g
200 g milti
milti
1.5 TK
1.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 gab.
2 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja jādomā, kā likt lietā plūmes, šī ir pavisam vienkārša, bet pārsteidzoši garda kūka, kuru gribēsies gatavot vēl un vēl. Norādīto cukura daudzumu var mainīt – ja gadījušās saldākas plūmes, tad noteikti mīklai paredzēto cukuru var likt mazāk.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atlaidinātu, mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, līdz tas izšķīdis.

    Pievieno un iekuļ olas, iejauc miltus, šķipsniņu sāls un cepamo pulveri.

    Mīklu lej kūkas veidnē (24 cm diametrs), tajā "sēdina" uz pusēm pārgrieztas plūmes bez kauliņiem.

    Viegli pārslaka ar citrona sulu, pārkaisa 1 ēdamkaroti cukura un kanēli pēc garšas.

    Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos, līdz kūka gatava (apmēram 40-45 minūtes).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form