Plūmju pīrāgs
Foto: Shutterstock
3.5000 8
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
2 ĒK
1 šķipsna
250 ml
Pildījumam:
200 g

Gardais, vienkārši pagatavojamais plūmju pīrāgs.

Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri, sāli un cukuru. Sviestu un pienu uzkarsē, līdz istabas temperatūrai. Miltu masai pievieno sviestu un pienu. Samīca mīklu un mīca līdz mīkla kļūst gluda un spīdīga / ~10 minūtes. Mīklu pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200*C.

Mīklu izņem no ledusskapja un ar miltainām rokām izklāj veidnē. Pārkaisa 100 g cukura.

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež ½ cm biezās ripiņās.

Plūmes kārto uz mīklas gar veidnes ārējo malu, lai viena ripiņa pārklātu otru ripiņu (kā zvīņas zivij). Pārkaisa kartupeļu cieti un cukuru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 35 – 40 minūtes.

Iesūtīja: Fiona

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form