Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Krāšņs un neparasts svētku deserts – plūškoka želeja ar greipfrūtiem, avenēm un putukrējumu. Lai saldo ēdienu pasniegtu pavisam īpaši, sapildi to caurspīdīgās šampanieša, vīna un citās glāzēs.

Želatīnam pievieno aukstu ūdeni (lai graudiņu virsma būtu nosegta) un uzbriedina 10 minūtes.

Katliņā ielej plūškoka limonādi un sīrupu, uzliek uz plīts un karsē uz nelielas uguns, līdz šķidrums ir silts.

Želatīnu izkausē ūdens peldē un iemaisa siltajā plūškoka dzēriena masā. To samaisa, līdz želatīns pavisam izkusis. Katliņu noņem no plīts.

Sagatavo astoņas skaista deserta glāzes un tajās iesēdina pa kādai avenei un iztīrītai greipfrūta daiviņai. Augļus pārlej ar plūškoka želeju un trauciņus ieliek ledusskapī, lai želeja sastingst, vismaz uz nakti.

Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu, kam pievienots pūdercukurs, lai veidotos putukrējums. Putukrējumu saliek virs želejas deserta trauciņos. Desertus pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!