Foto: Shutterstock
Daudziem kino seanss nav iedomājams bez popkorna kraukšķināšanas, un no šīs vājības nevajag atteikties arī mājas kino vakaros. Lūk, recepte dievīgi gardam popkornam, kas garšos nesalīdzināmi labāk par jebkuru veikalā iegādāto jau gatavo kraukšķi!
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

popkorns augu eļļa sāļā karamele liels katls var vāku cepamais papīrs cepeškrāsns plātne

Sagatavošana

1

Ja vien neiegādājies paciņu ar popkorna graudiem, kas paši izsprāgs, gatavojot tos mikroviļņu krāsnī, tad lieti noderēs kāds lielāks katls ar vāku. Katlu liec uz lēnas uguns un ielej eļļu tā, lai ir nosegts viss pamats, bet ne biezā slānī. Eļļai jābūt pietiekami uzkarsētai – tā nedrīkst dūmot, bet nedrīkst būt arī viegli silta. Gatavību var pārbaudīt, iemetot eļļā dažus popkorna graudus – ja tie sprakšķ, tad eļļa ir pietiekami karsta.

2

Vienā piegājienā noteikti neber visus graudus, bet tik daudz, lai katla pamats būtu vienā kārtā nosegts ar graudiem. Uzliec katlam vāku un ik pa brīdim to pakratot, ļauj popkorna graudiem sprakšķēt. Svarīgi neatstāt katlu bez uzraudzības, graudi visu laiku jācilā, lai tie nepiedeg un no visām pusēm apviļājas ar eļļu. Kad graudi sākuši sprakšķēt jau pavisam aktīvi, nogriez uguni un turpini kratīt katlu, līdz visi graudi izsprāguši.

3

Lai popkorns labi uzņemtu karameli, mērcei jābūt vai nu tikko gatavotai, vai arī uzsildītai. Liec bļodā izcepto popkornu, pāri tam lej karameļu mērci pa karotei un uzreiz veikli apviļā to.

4

Uz cepamās plātnes izklāj cepampapīru un liec pa virsu tikko apviļāto popkornu, lai tas sastingst. Ik pa brīdim apmaisi graudus, lai tie atdziestot nesalīp vienā lielā gabalā.

Popkornu gardu muti ēd vēl siltu vai jau pavisam atdzisušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!