Foto: Publicitātes foto
Zefīri ar maigu priežu pumpuru aromātu – īsta Latvijas garša! Izcilam rezultātam atliks tos tikai savērt uz iesmiņiem un apcept ugunskurā. Recepti piedāvā Latvijas Meža dienu vēstnesis, "Restorāna 3" pavārs un meža garšu zinātājs Žanis-Raivo Behmanis.
720Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 olu baltumi235 mlauksts ūdens21 gželatīns392 gcukurs154 gcukura sīrups šķipsnasāls1 saujapriežu pumpuri

Sagatavošana

1

Katliņā liek pusi no paredzētā ūdens daudzuma, cukuru, sāli, glikozes sīrupu, priežu pumpurus vai jaunos čiekurus. Uzvāra un noņem no plīts virsmas ievilkties.

2

Ar atlikušo ūdens daudzumu aplej želatīnu un uzkarsē.

3

Olas baltumus ar mikseri uzputo, līdz tie kļuvuši spīdīgi (svarīgi nepārputot).

4

Paralēli turpina vārīt sīrupu. Kad tas sasniedzis 125°C temperatūru, to nokāš sietiņā un iemaisa uzkarsētu želatīnu.

5

Sīrupu lēnām pievieno olu baltumiem, turpinot tos putot (karstais sīrups jālej klāt olai uzmanīgi un iespējami lēnāk). Pēc sīrupa pievienošanas olu baltumus kuļ vēl 15 minūtes.

6

Masu liek konditorejas maisā un spiež vēlamā izmēra zefīrus uz plātnes, kas noklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieteicams nedaudz apbērt ar pūdercukuru.

7

Zefīrus uz nakti atstāj apkalst istabas temperatūrā.

Nākamajā dienā zefīri ir gatavi ēšanai. Ieteikums zefīru baudīšanai: zefīrus uzsprauž uz koka iesmiņiem un apcep uz uguns, līdz tie nedaudz izkūst un iegūst kraukšķīgu garoziņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!