Prosas (sāres) biezputra pēc 1952. gada receptes
Foto: DELFI
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Prosas (sāres) biezputra - veselīgām un sātīgām brokastīm vai launagam.

Gatavošana: 1 1/2 ēdamkarotes prosas izlasa, mazgā (6—7 reizes) beržot siltā ūdenī putraimus starp rokām, kamēr ūdens ir dzidrs.

Applaucē ar verdošu ūdeni, to nolej, uzlej vēlreiz 1 glāzi verdoša ūdens un vāra (50—60 minūtes), kamēr putraimi kļūst mīksti, t. i., tos var pirkstos viegli saberzt.

Vismazākajiem bērniem putraimus vēl karstus izberž caur astru sietu, atšķaida ar pusglāzi karsta piena (100 g), pieliek nepilnu tējkaroti (6—8 g) smalkā cukura, mazliet sāls, izberž vēlreiz, uzliek atkal uz uguns un, viegli maisot, ļauj putrai sabiezēt (minūtes 5).

Gatavā putrā iemaisa 1/2 tējkarotes (5—6 g) sviesta. Ja biezputra domāta vecākiem bērniem, to neizberzē.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Comment Form