Pufīgās biezpiena vafeles brīvdienu vēderpriekiem
Foto: DELFI
3.4286 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
360 g
360 g biezpiens
biezpiens
90 g
90 g sviests (izkausēts)
sviests (izkausēts)
5 ĒK
5 ĒK cukurs
cukurs
200–250 g
200–250 g milti
milti
220 ml
220 ml piens
piens
4
4 olas
olas
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK vaniļas esence
vaniļas esence
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Brokastis
  • Launags
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Vafeles
  • Pasaules Virtuve
  • Nekas tā neliek siekalām sariesties izsalkušu mājinieku mutēs, kā tikko ceptu, vēl siltu vafeļu smarža, kas virmo gaisā brīvdienu rītā. Lai mazliet atkāptos no klasisko beļģu vafeļu cukurotā salduma, mūsmājās par labu atzītas šīs – izteikti pufīgas biezpiena vafeles. Atliek tikai pašiem no nulles pagatavot mīklu un sildīt lielo vafeļpannu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms olu baltumus atdali no dzeltenumiem.

    Biezpienu lielā bļodā (vai krūzes blenderī) sablendē kopā ar izkausētu sviestu, pienu, cukuru, olas dzeltenumiem un vaniļas ekstraktu.

    Tad masai nelielās porcijās pievieno miltus, kuros iepriekš iemaisīts cepamais pulveris.

    Atsevišķā, tīrā un sausā traukā ar mikseri stingrās putās saputo olu baltumus, kuriem piebērta šķipsniņa sāls.

    Olu baltumu masu uzmanīgi iecilā vafeļu mīklā.

    Uzkarsē vafeļpannu un vafeles cep, līdz tās zeltaini brūnas.

    Vafeles pasniedz ar ogām, augļiem, šokolādes mērci, dateļu sīrupu vai jebko citu, ko sirds un ēdāji kāro.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form