Foto: DELFI
Nekas tā neliek siekalām sariesties izsalkušu mājinieku mutēs, kā tikko ceptu, vēl siltu vafeļu smarža, kas virmo gaisā brīvdienu rītā. Lai mazliet atkāptos no klasisko beļģu vafeļu cukurotā salduma, mūsmājās par labu atzītas šīs – izteikti pufīgas biezpiena vafeles. Atliek tikai pašiem no nulles pagatavot mīklu un sildīt lielo vafeļpannu.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
360 gbiezpiens90 gsviests (izkausēts)5 ĒKcukurs250 gmilti220 mlpiens4 olas1 TKcepamais pulveris1 TKvaniļas esence šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Vispirms olu baltumus atdali no dzeltenumiem.

2

Biezpienu lielā bļodā (vai krūzes blenderī) sablendē kopā ar izkausētu sviestu, pienu, cukuru, olas dzeltenumiem un vaniļas ekstraktu.

3

Tad masai nelielās porcijās pievieno miltus, kuros iepriekš iemaisīts cepamais pulveris.

4

Atsevišķā, tīrā un sausā traukā ar mikseri stingrās putās saputo olu baltumus, kuriem piebērta šķipsniņa sāls.

5

Olu baltumu masu uzmanīgi iecilā vafeļu mīklā.

6

Uzkarsē vafeļpannu un vafeles cep, līdz tās zeltaini brūnas.

Vafeles pasniedz ar ogām, augļiem, šokolādes mērci, dateļu sīrupu vai jebko citu, ko sirds un ēdāji kāro.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!