Foto: DELFI
Reizēm tā vien gribas ierastās plānās pankūkas izmainīt uz ko neparastāku. Tā nu arī tapusi šī recepte – balstoties uz amerikāņu tradicionālajām, gaisīgajām pankūkām, kas gatavotas no paniņām. Šīm gan pievienota viena īpaša sastāvdaļa – magoņu sēkliņas. Tās pankūkas padara pavisam nedaudz kraukšķīgas, un visnotaļ uzjautrina ēdājus ar savu neparastumu. Papildini to visu ar vasarai tik aktuālajām zemenēm un ļoti gatavu greipfrūtu – mēli var norīt!
30Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 tasesmilti1 TKcepamais pulveris1 TKdzeramā soda1 TKsāls4 ĒKmagoņu sēkliņas4 ĒKcukurs1 greipfrūts2 ĒKgreipfrūta sula2 olas1 TKvaniļas ekstrakts4 ĒKsviests2 tasespaniņas zemenes pūdercukurs eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Pankūku mīklas pagatavošanai būs nepieciešamas divas bļodas – viena lielāka, otra mazāka.

2

Mazākajā no bļodām liek sausās mīklas sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, sāli un apgrauzdētās magoņu sēkliņas.

3

Otrā, lielākajā bļodā, sajauc cukuru, pierīvē greipfrūta miziņu, divas ēdamkarotes greipfrūta sulu, olas, vaniļas ekstraktu, izkausētu sviestu (to veikli vari izdarīt mikroviļņu krāsnī) un paniņas.

4

Svarīgi – paniņas šoreiz neaizstāj ar kefīru! Tās pankūkām piešķir īpašu gaisīgumu.

5

Lielajā bļodā, kur samaisītas mitrās mīklas sastāvdaļas, divos piegājienos ber klāt miltu masu. Tas nepieciešams, lai rūpīgi visu samaisītu un mīklā neveidotos miltu kunkulīši.

6

Mīklu samaisa un noliek atpūsties aptuveni septiņas minūtes, lai tā nedaudz sabiezētu. Tikmēr sagatavo greipfrūtu un zemenes pankūku garnēšanai.

7

Greipfrūtu nomizo un noņem no tā daiviņām arī iekšējo miziņu. Saplēš nelielos gabaliņos. Zemenes nomazgā, noņem lapiņas un pārgriež uz pusēm.

8

Pēc tam cep pankūkas. Pannu iepriekš uzsilda uz vidējas uguns un pavisam nedaudz ietauko. Šīs pankūkas cep uz vidēji karstas pannas, lai nesadegtu.

9

Uz pannas lej 3/4 pilnu zupas kausiņu ar mīklu. Cep, līdz tās ir brūnas – no vienas puses trīs līdz četras minūtes, bet otras puses vien divas minūtes. Procesu atkārto, līdz mīkla beigusies.

10

Servē uz šķīvjiem, katram ēdājam pa trim četrām pankūkām tornītī, pa virsu berot greipfrūta gabaliņus un zemeņu pusītes. Garnē ar pūdercukuru, kuru uzsijā ar virtuves sietiņu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!