Foto: Shutterstock
Pufīgās olu pankūciņas - tik gardas, ka mutē kūst.
25Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
5 gab.olas šķipsnasāls2 ĒKcukurs2 ĒKskābs krējums5 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Ņem 5 olas, atdali baltumus no dzeltenumiem. Baltumu saputo cietās putās mikserī ar šķipsnu sāls (olas labāk ne no ledusskapja, labāk putosies).

2

Dzeltenumus saputo ar kādām 2 karotēm cukura (vai arī liec paciņu vaniļas cukura, tad, ja vajadzēs, pieliek vēl nedaudz cukura) - šito var arī neputot mikserī, bet var arī putot, vairāk uzputosies, šitajā (dzeltenumā) iemaisa kādas 2 ĒK skāba krējuma, tad pie dzeltenās masas pieliek 5 ĒK miltu (cik olas- tik ĒK miltu), samaisa labi - jāiegūst tādu laba lauku saldā krējuma konsistenci, ja par biezu - tad pieliek vēl mazliet krējuma skābā, nu tā labi izmaisa. Tagad masā iecilā sakultos 5 olas baltumus, kas bija cieti uzputoti - no sākuma liksies, ka nevar tik maz dzeltenajā tik daudz balto iemaisīt- a bet var gan, tikai neklapē, bet maisot iecilā jeb iecilājot iemaisa.

3

Nu tas ar viss. Liek cepties mazas pufīgas pankūciņas.

Iesūtīja: bum-bum

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!