Pufīgās pankūciņas 'aebleskiver', ko dāņi Ziemassvētku laikā bauda ar karstvīnu
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g milti
milti
1/4 TK
1/4 TK sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK dzeramā soda
dzeramā soda
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
360 ml
360 ml paniņas
paniņas
110 g
110 g sviests, kausēts
sviests, kausēts
3
3 olas
olas
1/2 TK
1/2 TK vaniļas esence
vaniļas esence
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pankūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Pufīgās, mīlīgi apaļās pankūciņas, kas tradicionāli tiek ceptas īpašā čuguna pannā ar padziļinājumiem, dāņi ir iecienījuši baudīt gada tumšajos, drūmajos mēnešos, un jo īpaši Ziemassvētku laikā, kad tās tiek pasniegtas kā piedeva karstvīnam un olu liķierim, skaidro "196flavors". Pēc garšas pankūciņas sevī apvieno labākās pufīgo amerikāņu pankūku un mums labi zināmo pončiku īpašības: tās ir čaganas un apetītlīgi zeltainas, tomēr bez pončikiem raksturīgā pārliekā taukainuma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai tiktu pie apaļo pankūciņu cepšanai paredzētas pannas, nebūt nav jādodas uz Dāniju, jo piemērotu pannu, meklētājā ierakstot atslēgas vārdus "aebleskiver" vai "ebleskiver", var iegādāties gan pašmāju lielākajos internetveikalos, gan interneta lieltirgotavā "Amazon".

    Pufīgās pankūciņas 'aebleskiver', ko dāņi Ziemassvētku laikā bauda ar karstvīnu
    Foto: Shutterstock

    Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno cukuru un sakuļ vijīgās putās.

    Citā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli. Pievieno paniņas, olu dzeltenumus un maisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.

    Pakāpeniski iemaisa kausēto sviestu.

    Visbeidzot pa porcijām pievieno un uzmanīgi iecilā mīklā sakultos olu baltumus, lai mīkla kļūtu čagana un gaisīga.

    Kārtīgi uzkarsē pannu, padziļinājumus ieziež ar eļļu vai sviestu.

    Piepilda iedobes ar mīklu, rēķinoties, ka mīkla cepšanas laikā briedīs un piepūtīsies.

    Pēc pāris minūtēm apgriež bumbiņas, šim nolūkam izmantojot koka iesmiņu.

    Cep vēl 2 minūtes.

    Liek bļodā, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form