Foto: Shutterstock
Pufīgās, mīlīgi apaļās pankūciņas, kas tradicionāli tiek ceptas īpašā čuguna pannā ar padziļinājumiem, dāņi ir iecienījuši baudīt gada tumšajos, drūmajos mēnešos, un jo īpaši Ziemassvētku laikā, kad tās tiek pasniegtas kā piedeva karstvīnam un olu liķierim, skaidro "196flavors". Pēc garšas pankūciņas sevī apvieno labākās pufīgo amerikāņu pankūku un mums labi zināmo pončiku īpašības: tās ir čaganas un apetītlīgi zeltainas, tomēr bez pončikiem raksturīgā pārliekā taukainuma.

Lai tiktu pie apaļo pankūciņu cepšanai paredzētas pannas, nebūt nav jādodas uz Dāniju, jo piemērotu pannu, meklētājā ierakstot atslēgas vārdus "aebleskiver" vai "ebleskiver", var iegādāties gan pašmāju lielākajos internetveikalos, gan interneta lieltirgotavā "Amazon".

Foto: Shutterstock
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gmilti0.25 TKsāls0.5 TKdzeramā soda2 ĒKcukurs360 mlpaniņas110 gsviests, kausēts3 olas pēc garšasvaniļas esence

Sagatavošana

1

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno cukuru un sakuļ vijīgās putās.

2

Citā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli. Pievieno paniņas, olu dzeltenumus un maisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.

3

Pakāpeniski iemaisa kausēto sviestu.

4

Visbeidzot pa porcijām pievieno un uzmanīgi iecilā mīklā sakultos olu baltumus, lai mīkla kļūtu čagana un gaisīga.

5

Kārtīgi uzkarsē pannu, padziļinājumus ieziež ar eļļu vai sviestu.

6

Piepilda iedobes ar mīklu, rēķinoties, ka mīkla cepšanas laikā briedīs un piepūtīsies.

7

Pēc pāris minūtēm apgriež bumbiņas, šim nolūkam izmantojot koka iesmiņu.

8

Cep vēl 2 minūtes.

9

Liek bļodā, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!