Pufīgie belaši pēc omas receptes
Foto: Shutterstock
3.0000 5
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
0.5 gab.
0.5 gab. raugs paciņā
raugs paciņā
3 glāzes
3 glāzes milti
milti
0.5 l
0.5 l piens
piens
2 ĒK
2 ĒK skābais krējums
skābais krējums
100 g
100 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Pildījumam
1 kg
1 kg cūkgaļa
cūkgaļa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 ĒK
1 ĒK skābais krējums
skābais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Kad vecmāmiņa uztaisa savulaik daudz apspriestos belašus, mūsu mājās tā ir īpaša ēdienreize. Izdodas tematiskā ballīte. Belaši atgādina mūsu bērnību, un, kas vēl svarīgāk – tos gatavojusi mīļā ome. Tad mēs izbaudām visu procesu, sēžamies pie kopīga galda, uzspēlējam akordeonu, piemeklējam pat tā laika traukus, kas radītu nostaļģisku noskaņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo rauga mīklu.

    Uzsildi pienu.

    Izkausē tajā sviestu.

    Pievieno pienam ar sviestu pavisam nedaudz cukura un sāls.

    Raugam no paciņas pieliec cukuru, raugs izkusīs.

    Liec raugu klāt pienam, izmaisi.

    Pievieno krējumu.

    Ber klāt miltus, kas izsijāti caur sietiņu.

    Mīci, kamēr mīkla nelīp pie rokām.

    Apkaisi mīklu ar miltiem, apklāj ar dvielīti un atstāj to istabas temperatūrā, līdz mīkla saceļas.

    Kad rauga mīkla gatava, to izrullē diezgan plānu (bet ne caurspīdīgu).

    No mīklas izveido apaļas pankūciņas.

    Gatavo masu pildījumam.

    Samal cūkgaļu gaļas mašīnā. Gaļai pievieno olu, sakapātu sīpolu, krējumu, sāli un piparus. Visu kārtīgi izmaisi, lai masa ir "čagana".

    Mīklas vidū liec nelielu gaļas bumbiņu un aizloki ciet malas. Vidū paliks pavisam neliels caurumiņš.

    Sakarsē pannu un olīveļļā apcep belašus no abām pusēm.

    Pēc tam uzliec pannai vāku, lai belaši izsildās no iekšpuses.

    Gatavos belašus pirms pasniegšanas vari papildināt ar brūkleņu zapti.

    Lai labi garšo!

    Tags

    belaši nostaļģisks ēdiens Skābais krējums Cūkgaļa Cukurs Milti Olas Piens Pipari Raugs Sāls Sīpoli Sviests Cepšana Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pīrāgi un smalkmaizītes viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form