Pufīgie mafini kā 'Muffins and More'. Izdosies ar garantiju!
Foto: DELFI
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
125 g
125 g sviests
sviests
175 g
175 g cukurs
cukurs
275 g
275 g milti
milti
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
100 ml
100 ml piens
piens
2 gab.
2 gab. olas
olas
100 g
100 g mellenes
mellenes
2 ĒK
2 ĒK šokolādes skaidiņas
šokolādes skaidiņas
2 ĒK
2 ĒK cukura skaidiņas
cukura skaidiņas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Kēksi
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Mafini, tāpat kā pankūkas, ir našķis ar brīvdienu garšu. Ja mājās ir bērni, tad noteikti iesaisti gatavošanā arī viņus! Viens gan jāatceras: viss izdosies, ja šoreiz neimprovizēsii, bet ievērosi noteiktās mērvienības!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mafinu recepte ir viena no pirmajām, ko bērni apgūst. Vismaz tāds ir mans novērojums. Katrā ziņā mans vecākais dēls šos gatavoja pats, un arī jaunākais jau prot nosaukt visas sastāvdaļas, kas jāber bļodā, un braši tur mikseri. Nenoliedzams fakts: gardas lietas mudina apgūt konditora prasmes!

    Recepti ieguvu pirms vairāk nekā desmit gadiem, izmantojot dienesta stāvokli. Mafinu tirgotavas “Muffins and More” saimnieks dānis Džeks Hansens to neturēja noslēpumā. Viņš nesatraucās, ka tagad visi ceps mafinus paši un viņa konditoreju neapmeklēs. Viņš vēl detalizēti aprakstīja un pastāstīja, kā ir jāklausās, kad mafini cepas un čukst, kad būs gatavi! Paldies, Džek, vēlreiz! Tāpat viņš pastāstīja, ka milti mēdz uzvesties dažādi, tāpēc dažreiz kādi grami var nostaigāt šurp vai turp, galvenais, lai galarezultātā bļodā ir vajadzīgā konsistence – mīklai jābūt kā ļoti biezam skābam krējumam.

    Mafini ir viens no ātrākiem veidiem tikt pie mīksta, silta un pufīga garduma. Briti, starp citu, šo savu pilsoni sauc par ātro maizi, jo receptē tiek apieta mīklas raudzēšanas sadaļa. To paveic cepamais pulveris.

    Saturs

    Mīkstu sviestu saputo kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.

    Pa vienai klāt pieputo olas.

    Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pusi piesijā klāt pusi sviesta un olu masai.

    Turpina putot, pamīšus pievienojot pārējos miltus, saldo krējumu un pienu, līdz iegūst vajadzīgo konsistenci – mīklai jābūt kā biezam skābajam krējumam.

    Ņem mafinu pannu (no dotā daudzuma sanāks 12 mafini), ieliek papīra formiņas iedobēs, tad piepilda tās līdz pusei ar mīklu.

    Uz mīklas uzber ogas un šokolādes skaidiņas.

    Liek pa virsu atlikušo mīklu, pārkaisa ar cukura skaidiņām.

    Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem, un cep 20-25 minūtes.

    Brīdī, kad būsi pāris pannas ar mafiniem izcepis, tad gan vari sākt nodarboties ar jaunradi – aizstāt daļu miltus ar mandeļu miltiem vai klijām, pievienot pildījumam banānus vai karameli.

    Ja no krēmsiera un sviesta pagatavosi krēmu, ko uzspiedīsi virsū mafinam, iegūsi kapkeiku jeb glazūrkēksiņu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Mafini
    0
    Ātri pagatavojami ēdieni
    0
    Ēdieni bērniem
    0
    Bērnu ballītes ēdieni
    0
    Ikdienas maltītei
    0
    Mātes dienas ēdieni
    0
    Romantiskas vakariņas
    0
    Cepamais pulveris
    0
    Cukurs
    0
    Mellenes
    0
    Milti
    0
    Olas
    0
    Saldais krējums
    0
    Sviests
    0
    Vaniļas cukurs
    0
    Cepeškrāsns
    43596563
    Kēksi
    43596563
    Pīrāgi un smalkmaizītes
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form