Foto: DELFI

Mafini, tāpat kā pankūkas, ir našķis ar brīvdienu garšu. Ja mājās ir bērni, tad noteikti iesaisti gatavošanā arī viņus! Viens gan jāatceras: viss izdosies, ja šoreiz neimprovizēsii, bet ievērosi noteiktās mērvienības!

Mafinu recepte ir viena no pirmajām, ko bērni apgūst. Vismaz tāds ir mans novērojums. Katrā ziņā mans vecākais dēls šos gatavoja pats, un arī jaunākais jau prot nosaukt visas sastāvdaļas, kas jāber bļodā, un braši tur mikseri. Nenoliedzams fakts: gardas lietas mudina apgūt konditora prasmes!

Recepti ieguvu pirms vairāk nekā desmit gadiem, izmantojot dienesta stāvokli. Mafinu tirgotavas “Muffins and More” saimnieks dānis Džeks Hansens to neturēja noslēpumā. Viņš nesatraucās, ka tagad visi ceps mafinus paši un viņa konditoreju neapmeklēs. Viņš vēl detalizēti aprakstīja un pastāstīja, kā ir jāklausās, kad mafini cepas un čukst, kad būs gatavi! Paldies, Džek, vēlreiz! Tāpat viņš pastāstīja, ka milti mēdz uzvesties dažādi, tāpēc dažreiz kādi grami var nostaigāt šurp vai turp, galvenais, lai galarezultātā bļodā ir vajadzīgā konsistence – mīklai jābūt kā ļoti biezam skābam krējumam.

Mafini ir viens no ātrākiem veidiem tikt pie mīksta, silta un pufīga garduma. Briti, starp citu, šo savu pilsoni sauc par ātro maizi, jo receptē tiek apieta mīklas raudzēšanas sadaļa. To paveic cepamais pulveris.

50Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
125 gsviests175 gcukurs275 gmilti1.5 TKcepamais pulveris1 TKvaniļas cukurs200 mlsaldais krējums100 mlpiens2 gab.olas100 gmellenes2 ĒKšokolādes skaidiņas2 ĒKcukura skaidiņas

Sagatavošana

1

Mīkstu sviestu saputo kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.

2

Pa vienai klāt pieputo olas.

3

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pusi piesijā klāt pusi sviesta un olu masai.

4

Turpina putot, pamīšus pievienojot pārējos miltus, saldo krējumu un pienu, līdz iegūst vajadzīgo konsistenci – mīklai jābūt kā biezam skābajam krējumam.

5

Ņem mafinu pannu (no dotā daudzuma sanāks 12 mafini), ieliek papīra formiņas iedobēs, tad piepilda tās līdz pusei ar mīklu.

6

Uz mīklas uzber ogas un šokolādes skaidiņas.

7

Liek pa virsu atlikušo mīklu, pārkaisa ar cukura skaidiņām.

8

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem, un cep 20-25 minūtes.

Brīdī, kad būsi pāris pannas ar mafiniem izcepis, tad gan vari sākt nodarboties ar jaunradi – aizstāt daļu miltus ar mandeļu miltiem vai klijām, pievienot pildījumam banānus vai karameli.

Ja no krēmsiera un sviesta pagatavosi krēmu, ko uzspiedīsi virsū mafinam, iegūsi kapkeiku jeb glazūrkēksiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!