Ziedkāpostu steiki ar graudaugu salātiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 liels ziedkāposts
liels ziedkāposts
1
1 ola (sakulta)
ola (sakulta)
75 g
75 g rīsu rīvmaize vai baltmaizes rīvmaize
rīsu rīvmaize vai baltmaizes rīvmaize
1 TK
1 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
1 ĒK
1 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
250 g
250 g izvārītu graudaugu mikss, piemēram, rīsi, griķi, kvinoja, bulgurs
izvārītu graudaugu mikss, piemēram, rīsi, griķi, kvinoja, bulgurs
200 g
200 g tomāti
tomāti
100 g
100 g zirņu dzinumi
zirņu dzinumi
30 g
30 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
30 g
30 g ciedru rieksti
ciedru rieksti
  • Citi ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pazīstamas sastāvdaļas pasniegtas neredzētā un garšīgā veidā – panētas ziedkāposta šķēles, kas atgādina lielas karbonādes, pasniegtas ar vārītu graudaugu maisījumu un gardajiem ciedru riekstiem. Mazliet pikantuma maltītei piešķirs vinegreta mērce no eļļas un sinepēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Ziedkāpostam jeb puķkāpostam nogriež zaļās lapiņas. Tad to ar lielu nazi pārgriež uz pusēm un sagriež visā garumā 2,5 centimetrus biezās šķēlēs.

    Ziedkāposta šķēles apviļā sakultā olā, bet pēc tam rīvmaizē. "Karbonādes" izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 20-25 minūtes cepeškrāsnī, līdz ziedkāposti kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.

    Kamēr ziedkāposti cepas, sajauc sinepes ar etiķi, eļļu un svaigi maltiem pipariem, un sāli, lai veidotos vinegreta mērce.

    Lielā bļodā saber novārītus graudaugus un to produktus (2-4 veidu), pievieno sagrieztus tomātus un zirņu dzinumus. Pārlej visam mērci un apmaisa.

    Pasniedz, šķīvī saberot graudaugu un tomātu salātus, pa virsu izkārto ziedkāpostu šķēles un visam uzber apgrauzdētas mandeļu skaidiņas un ciedru riekstus. Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form