Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".
50Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PAMATNEI:1 ziedkāposts jeb puķkāposts (sagriezts gabaliņos)1 ķiploka daiviņa šķipsnasāls90 gmandeļu milti1 ola (sakulta)2 TKolīveļļa45 gParmezāna siers (sarīvēts) VIRSKĀRTAI:2 ĒKolīveļļa2 mazi sarkanie sīpoli (sagriezti)0.5 TKgaršvielu maisījums steikam250 gliellopa filejas steiks230 gkonservēti tomāti1 ķiploka daiviņa (saspiesta)1 sarkanā paprika45 gkazas siers8 zaļās olīvas 'nocellara'

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230 grādiem.

2

Puķkāposta gabaliņus sasmalcina elektriskajā smalcinātājā vai lielākā virtuves kombainā kopā ar ķiploka daiviņu, līdz iegūta irdena masa.

3

Puķkāposta masai pievieno šķipsnu sāls, mandeļu miltus, olu, tējkaroti olīveļļu un Parmezāna sieru. Visu sajauc kopā, līdz iegūta vienmērīga masa.

4

Aptuveni 30 centimetrus lielu apaļu cepamtrauku izklāj ar cepampapīru. Puķkāposta masu ieklāj cepamtraukā un izlīdzina. Apsmērē ar atlikušo olīveļļu. Puķkāposta picas pamatni ieliek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.

5

Pēc tam uz citas cepamās pannas, kas arī izklāta ar cepampapīru, apgriež otrādi apcepto puķkāpostu picas pamatni, tā, lai gaišākā puse uz augšu, un liek cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm cepties.

6

Pannā tikmēr uzkarsē ēdamkaroti olīveļļu un apcep tajā sarkanos sīpolus, aptuveni 10 minūtes. Pēc tam izņem no pannas.

7

Steika gabaliņu apkaisa ar garšvielām. Gaļu liek uz karstās pannas un ātri apcep (aptuveni trīs minūtes), lai tas tik tikko apbrūnētu. Gaļas gabaliņu apcep no abām pusēm.

8

Nokāš konservētos tomātus. Tos plānā kārtā uzziež uz puķkāpostu picas pamatnes, kopā ar ēdamkaroti konservēto tomātu šķidruma. Picu apkaisa ar saspiestu ķiploka daiviņu, apceptajiem sīpoliem un gredzenos sagriezto papriku.

9

Apcepto steiku sagriež plānās šķēlītēs un izkārto uz picas. Pa virsu saliek arī šķēlēs sagrieztu kazas sieru, kā arī olīvas. Visu apsmērē ar ēdamkaroti olīveļļu un liek cepeškrāsnī cepties piecas minūtes.

10

Pēc nepieciešamības picu cep vēl 10 minūtes, lai siers izkustu. Gatavo picu izņem no krāsns un sagriež šķēlēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!