Pannā cepti puķkāpostu pīrādziņi - garda uzkoda svētkiem. No norādītajiem daudzumiem sanāks 25 – 30 kūciņas.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2.5 glāzesmilti200 mlpiens4 gsausais raugs1 ĒKcukurs5 ĒKsviests sāls400 gsaldēti puķkāposti 'Bonduelle'4 olas50 gsviests sāls, pipari

Sagatavošana

1

Pāris minūtes vāra puķkāpostu un nosusina. Puķkāpostu sasmalcina un cep sviestā. Pievieno 4 olas, sāli, piparus un visu atdzesē.

2

Pagatavo mīklu. Vienu glāzi miltu sajauc ar pienu, raugu, sviestu, pievieno cukuru un sāli. Atlikušo daļu miltu pievieno mīklai pakāpeniski un maisa līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu apklāj ar dvieli un atstāj uz 45-60 minūtēm uzbriest.

3

Kad mīkla ir uzbriedusi, izveido mīklas aplīšus un centrā liek pildījumu. Mīklu pārloka un rūpīgi aizver maliņas.

4

Atstāj gatavos pīrādziņus uz 30 minūtēm.

5

Cep saulespuķu vai rapšu eļļā katru pusi 2 minūtes. Nosusina papīra dvielī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!