Puķkāpostu un brokoļu zupa ar klimpiņām
Foto: Shutterstock
3.8333 6
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Klimpiņām
70 ml
70 ml milti
milti
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
60 g
60 g sviests (auksts)
sviests (auksts)
1
1 ola
ola
Zupai
30 g
30 g sviests
sviests
1
1 sīpols
sīpols
1
1 čili
čili
1
1 burkāns
burkāns
1
1 neliels puķkāposts
neliels puķkāposts
1
1 neliels brokolis
neliels brokolis
2 l
2 l buljons (vai ūdens)
buljons (vai ūdens)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Dārzeņu zupas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīga dārzeņu zupiņa ar nelielu čili asumiņu un mīkstām, sviestainām klimpiņām ungāru gaumē. Zupa sasildīs un dos apmierinājumu ikvienam ēdājam.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo klimpiņas. Bļodā ieber miltus, pievieno sāli un izmaisa. Pēc tam pievieno uz rupjās rīves sarīvētu sviestu un saberž kopā ar miltiem, veidojoties drupačām. Pievieno olu un samīca mīklu. To liek ledusskapī, lai atpūšas.

    Tikmēr vāra zupu. Smalki sagriež sīpolu un čili. Ja nevēlas zupu pārāk asu, vispirms čili iztīra sēkliņas. Notīra un sagriež gabaliņos burkānu. Sadala rozetēs puķkāpostu un brokoli.

    Katliņā izkausē sviestu. Tajā sutina sīpolus un čili, līdz sīpoli ir caurspīdīgi, pievieno burkānu un turpina cept apmēram 10 minūtes, līdz burkāni kļuvuši mīksti un zeltaini.

    Aplej dārzeņus ar buljonu vai ūdeni un uzvāra. Pagaršo sāli un piparus.

    Izņem mīklu no ledusskapja. Pievieno puķkāpostu rozetes, strauji uzvāra zupu un uzreiz ar aukstā ūdenī samērcētas tējkarotes palīdzību kniebj klimpiņas, ielaižot tās verdošā ūdenī.

    Kad klimpiņas saliktas, uzreiz pievieno brokoļus. Vāra apmēram 3 minūtes, līdz puķkāposti, brokoļi un klimpiņas gatavi. Pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form