Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Picas pamatnei
1
1 puķkāposts (apmēram 800 g)
puķkāposts (apmēram 800 g)
150 g
150 g siers
siers
1
1 ola
ola
Picas virsmai
50 g
50 g siers
siers
sauja
sauja sēnes
sēnes
1 TK
1 TK timiāns
timiāns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Picas un karstmaizes
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Puķkāposta pamatni var gatavot divos veidos atkarībā no tā, kādas palīgierīces ir mājās. Būs vajadzīgs vai nu dārzeņu smalcinātājs, kuru varētu aizvietot arī rokas blenderis, vai sulas spiede. Lai picas pamatne būtu kraukšķīga, sasmalcinātajiem puķkāpostiem jābūt pēc iespējas sausākiem, tādēļ sulas spiede būs ērtāka.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Sarīvē sieru. Picai var izmantot arī dažādu sieru sajaukumu, apmēram trešo daļu izvēloties cieto sieru. Noglabā atsevišķi siera daļu, kas paredzēta picas virskārtai.

    Izspiež no puķkāposta sulu, bet sasmalcināto kāpostu izmanto picas pamatnes cepšanai. Puķkāpostu masu sajauc ar rīvētu sieru un olu.

    Ja mājās nav sulas spiedes, tad puķkāpostus vispirms sasmalcina dārzeņu smalcinātājā vai sablendē. Iegūtos puķkāpostu "rīsus" sietiņā virs neliela ūdens daudzuma tvaicē apmēram 4-5 minūtes. Pēc tam puķkāpostus mirkli atdzesē un papīra dvielī nosusina un izspaida pēc iespējas sausākus. Iegūto masu sajauc ar rīvētu sieru un olu.

    Puķkāpostu masu apļa vai taisnstūra formā liek uz sagatavotās plāts. Ja vēlies picu perfekti apaļu, plātnes formēšanai vari izmantot izjaucamās kūkas formas malu.

    Cepamo plāti liek karstā krāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz picas pamatne kļūst zeltaini brūna.

    Tikmēr sagatavo izvēlētās sēnes atbilstoši to kategorijai. Ja tās ir beciņas vai gailenes, vai šampinjoni, sēnes sagriež un pannā vispirms apcep, bet vārāmās sēnes novāra un pēc tam sagriež. Sēnēm pievieno timiāna lapiņas un pēc garšas sāli un melnos piparus. Ripiņās sagriež sīpolu.

    Uz picas pamatnes uzsmērē tomātu mērci, pa virsu liek apceptās sēnes, uzkaisa noglabāto sarīvēto sieru un glīti sakārto sīpola ripiņas. Uzkaisa svaigi maltus melnos piparus. Picu liek atpakaļ karstā krāsnī un cep 5-10 minūtes. Pasniedz karstu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form