Foto: Shutterstock
Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.

Puķkāposta pamatni var gatavot divos veidos atkarībā no tā, kādas palīgierīces ir mājās. Būs vajadzīgs vai nu dārzeņu smalcinātājs, kuru varētu aizvietot arī rokas blenderis, vai sulas spiede. Lai picas pamatne būtu kraukšķīga, sasmalcinātajiem puķkāpostiem jābūt pēc iespējas sausākiem, tādēļ sulas spiede būs ērtāka.

50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PICAS PAMATNEI:1 puķkāposts (apmēram 800 g)150 gsiers1 ola PICAS VIRSMAI:50 gsiers saujasēnes1 TKtimiāns pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari2 ĒKtomātu mērce1 sarkanais sīpols

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Sarīvē sieru. Picai var izmantot arī dažādu sieru sajaukumu, apmēram trešo daļu izvēloties cieto sieru. Noglabā atsevišķi siera daļu, kas paredzēta picas virskārtai.

2

Izspiež no puķkāposta sulu, bet sasmalcināto kāpostu izmanto picas pamatnes cepšanai. Puķkāpostu masu sajauc ar rīvētu sieru un olu.

3

Ja mājās nav sulas spiedes, tad puķkāpostus vispirms sasmalcina dārzeņu smalcinātājā vai sablendē. Iegūtos puķkāpostu "rīsus" sietiņā virs neliela ūdens daudzuma tvaicē apmēram 4-5 minūtes. Pēc tam puķkāpostus mirkli atdzesē un papīra dvielī nosusina un izspaida pēc iespējas sausākus. Iegūto masu sajauc ar rīvētu sieru un olu.

4

Puķkāpostu masu apļa vai taisnstūra formā liek uz sagatavotās plāts. Ja vēlies picu perfekti apaļu, plātnes formēšanai vari izmantot izjaucamās kūkas formas malu.

5

Cepamo plāti liek karstā krāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz picas pamatne kļūst zeltaini brūna.

6

Tikmēr sagatavo izvēlētās sēnes atbilstoši to kategorijai. Ja tās ir beciņas vai gailenes, vai šampinjoni, sēnes sagriež un pannā vispirms apcep, bet vārāmās sēnes novāra un pēc tam sagriež. Sēnēm pievieno timiāna lapiņas un pēc garšas sāli un melnos piparus. Ripiņās sagriež sīpolu.

7

Uz picas pamatnes uzsmērē tomātu mērci, pa virsu liek apceptās sēnes, uzkaisa noglabāto sarīvēto sieru un glīti sakārto sīpola ripiņas. Uzkaisa svaigi maltus melnos piparus. Picu liek atpakaļ karstā krāsnī un cep 5-10 minūtes. Pasniedz karstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!