Foto: Shutterstock
Pumperniķeļi ar rozīnēm un riekstiem - iecienīts kārums pie tējas vai kafijas.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gI šķiras milti300 gsviests35 gcukurs100 golas dzeltenumi100 grieksti160 grozīnes10 gvaniļas cukurs4 gbriežraga sāls

Sagatavošana

1

Sviestu ar cukuru saputo. Pa vienai masā iekuļ olas. Iemaisa briežraga sāli, nomazgātas un miltos apviļātas rozīnes, riekstus, vaniļas cukuru. Pievieno miltus, samīca un atstāj nedaudz savilkties.

2

No mīklas veido garenu, pannas garuma desu, liek pannā. Katru mīklas desu ar roku saplacina un pārziež ar sakultu olu, pārkaisa sasmalcinātus riekstus un cukuru.

3

Cep 240*C. Siltus sagriež gabaliņos.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!