Foto: Shutterstock
Pupiņas ar dārzeņiem un šampinjoniem ir lieliska piedeva kādam gaļas ēdienam vai to var pasniegt kā pamatēdienu. Pikantā adžika patīkami atdzīvinās kopējo garšas buķeti. Vari izmantot jebkādus zaļumus, bet kinza būs vispiemērotākā. Ja pupas būs mirkušas visu iepriekšējo nakti, tad ēdienu varēs pagatavot samērā ātri. Vari izmantot arī gatavos pupu konservus, tad pupas iejauc dārzeņos pašās beigās.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzesarkanās pupiņas3 ĒKeļļa1 sīpols1 sarkanā paprika1 burkāns8 šampinjoni2 ķiploka daiviņas4 ĒKkapāta kinza6 ĒKkarsts ūdens100 gvalrieksti pēc garšasadžika pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Noskalo mērcētās pupas un lielā ūdenī liek vārīties. Tās būs gatavas apmēram 30 - 45 minūtēs. Kad pupas ir gandrīz gatavas, tām pievieno sāli.

2

Kamēr vārās pupas, sagatavo dārzeņus. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Sakapā valriekstus, dažus smalkāk, dažus rupjāk. Notīra un uz rupjās rīves sarīvē burkānu. Papriku sagriež nelielos kubiņos. Sakapā zaļumus. Notīra un smalki sagriež šampinjonus.

3

Pannā karsē eļļu, pievieno sīpolus un sutina, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno papriku un maisot uz nelielas uguns cep apmēram 5 minūtes. Pievieno ķiplokus un kinzu, karsē apmēram minūti, tad pievieno burkānus, karsē vēl kādas 3 minūtes. Pēdējos pievieno šampinjonus.

4

Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļu. Kad šampinjoni nedaudz apcepušies, uzlej uz pannas nedaudz karstu ūdeni, uzliek vāku un ļauj dārzeņiem sutināties apmēram 5 minūtes.

5

Beigās pievieno valriekstus, pēc garšas iemaisa adžiku, melnos piparus un pašu pēdējo pievieno sāli, ja vispār ir vajadzīgs.

6

Ja pupas vēl vārās, bet dārzeņi jau gatavi, tos noņem no uguns un noliek malā. Kad pupas gatavas, tās nokāš un pievieno dārzeņiem, uzmanīgi izmaisa un pagaršo, vai nav jāpievieno vēl kāda garšviela. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!