Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šiem salātiem tiek izmantots viegli apcepts, gandrīz jēls lasis, kurš nevainojami papildinās kraukšķīgās pākšu pupiņas. Garšas buķetes akcents ir marinētie artišoki.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gzaļās pākšu pupiņas olīveļļa500 glaša fileja bez ādas šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari4 marinēti artišoki0.5 sarkanais sīpols400 gkonservētas baltās pupiņas100 gtumšās olīvas2 mazas lapu salātu galviņas MĒRCEI:1 ķiploku daiviņa1 ĒKDižonas sinepes3 anšovi2 ĒKbaltvīna etiķis100 mlolīveļļa

Sagatavošana

1

Liek vārīties ūdeni pākšu pupiņām. Kad ūdens vārās, ieber pupiņas un karsē 2 minūtes, tad nokāš, iemērc ledus aukstā ūdenī, lai strauji atdzesētu.

2

Sīpolu sagriež plānos gredzenos vai pusgredzenos. Artišoku galviņas pārgriež uz pusēm. Nokāš konservētās pupiņas.

3

Sakarsē pannu, uzlejot nedaudz olīveļļu. Lasim, ja nepieciešams, novelk ādu. Fileju no abām pusēm apsmērē ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Liek uz karstas pannas un cep no katras puses 2 minūtes. Noņem lasi no pannas un ļauj tam atdzist.

4

Tikmēr sagatavo salātu mērci. Blenderī liek ķiploku, sinepes, anšovus un blenderē, līdz veidojas gluda mērce. Pievieno etiķi un olīveļļu, izmaisa. Pēc garšas pieber sāli un piparus.

5

Uz liela šķīvja kārto salātu lapas, pa virsu liek pupas, pupiņu pākstis un laša gabaliņus, pārlej mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!