Pupiņu salāti ar lasi un artišokiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g zaļās pākšu pupiņas
zaļās pākšu pupiņas
 
olīveļļa
olīveļļa
500 g
500 g laša fileja bez ādas
laša fileja bez ādas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
4
4 marinēti artišoki
marinēti artišoki
1/2
1/2 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
400 g
400 g konservētas baltās pupiņas
konservētas baltās pupiņas
100 g
100 g tumšās olīvas
tumšās olīvas
2
2 mazas lapu salātu galviņas
mazas lapu salātu galviņas
Mērcei
1
1 ķiploku daiviņa
ķiploku daiviņa
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
3
3 anšovi
anšovi
2 ĒK
2 ĒK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pupiņu salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Šiem salātiem tiek izmantots viegli apcepts, gandrīz jēls lasis, kurš nevainojami papildinās kraukšķīgās pākšu pupiņas. Garšas buķetes akcents ir marinētie artišoki.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek vārīties ūdeni pākšu pupiņām. Kad ūdens vārās, ieber pupiņas un karsē 2 minūtes, tad nokāš, iemērc ledus aukstā ūdenī, lai strauji atdzesētu.

    Sīpolu sagriež plānos gredzenos vai pusgredzenos. Artišoku galviņas pārgriež uz pusēm. Nokāš konservētās pupiņas.

    Sakarsē pannu, uzlejot nedaudz olīveļļu. Lasim, ja nepieciešams, novelk ādu. Fileju no abām pusēm apsmērē ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Liek uz karstas pannas un cep no katras puses 2 minūtes. Noņem lasi no pannas un ļauj tam atdzist.

    Tikmēr sagatavo salātu mērci. Blenderī liek ķiploku, sinepes, anšovus un blenderē, līdz veidojas gluda mērce. Pievieno etiķi un olīveļļu, izmaisa. Pēc garšas pieber sāli un piparus.

    Uz liela šķīvja kārto salātu lapas, pa virsu liek pupas, pupiņu pākstis un laša gabaliņus, pārlej mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form