Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām
Foto: Shutterstock
3.6279 43
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g pupiņas
pupiņas
8 gab.
8 gab. kartupeļi
kartupeļi
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
500 g
500 g žāvētas ribiņas
žāvētas ribiņas
 
lauru lapas
lauru lapas
 
malno piparu graudi
malno piparu graudi
 
sāls
sāls
 
hmeļi-suneļi
hmeļi-suneļi
 
malts koriandrs
malts koriandrs
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tradicionālā pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām ikdienas ēdienreizei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pupiņas aplej ar karstu ūdeni un atstāj uzbriest, vismaz 1 stundu. Jo ilgāk pupiņas briedīs, jo ātrāk izvārīsies. Parasti no rīta lieku briest un vakarā vāru zupu.

    Katlā ieliek ribiņas, uzlej ūdeni un liek vārīties. Uzvāra un noņem putas. Kad gaļa noputota, pievieno pupiņas.

    Kopā ar pupiņām pievieno garšvielas, pusgredzenos sagrieztus sīpolus un sāli. Garšvielas pēc gaumes un vēlmēm. Vāra uz vidējas uguns, līdz pupiņas gandrīz gatavas.

    Kartupeļus sagriež kubiņos. Kad pupiņas gandrīz gatavas, pievieno kartupeļus. Izņem gatavās ribiņas. Zupai piemet lauru lapas.

    Ribiņas nedaudz atdzesē, atkaulo, gaļu sagriež gabaliņos un pievieno zupai.

    Iesūtīja: Lora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form