
Tradicionālā pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām ikdienas ēdienreizei.
Pupiņas aplej ar karstu ūdeni un atstāj uzbriest, vismaz 1 stundu. Jo ilgāk pupiņas briedīs, jo ātrāk izvārīsies. Parasti no rīta lieku briest un vakarā vāru zupu.
Katlā ieliek ribiņas, uzlej ūdeni un liek vārīties. Uzvāra un noņem putas. Kad gaļa noputota, pievieno pupiņas.
Kopā ar pupiņām pievieno garšvielas, pusgredzenos sagrieztus sīpolus un sāli. Garšvielas pēc gaumes un vēlmēm. Vāra uz vidējas uguns, līdz pupiņas gandrīz gatavas.
Kartupeļus sagriež kubiņos. Kad pupiņas gandrīz gatavas, pievieno kartupeļus. Izņem gatavās ribiņas. Zupai piemet lauru lapas.
Ribiņas nedaudz atdzesē, atkaulo, gaļu sagriež gabaliņos un pievieno zupai.
Iesūtīja: Lora