Balto pupiņu pikas
Foto: DELFI
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kas to būtu domājis, ka īsti latviskā garā – no kartupeļiem, pupām un kāpostiem, var pagatavot kreptīgu un interesantu ēdienu. Šo variāciju par klasiskajām zirņu pikām Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.

Pupas un kartupeļus vāra līdz mīksti.

Kāpostus sagriež mazos kubveida gabalos un uz pannas kopā ar sīpoliem un ķiplokiem sacep. To var darīt arī cepeškrāsnī – tad kāpostus izkārto uz cepamās pannas un cep, līdz mīksti.

Pupu pītes jeb pikas ar kartupeļiem un kāpostiem
Foto: DELFI

Pēc tam lielā bļodā saber pupas, kartupeļus, kāpostus, sīpolu, ķiploku, kaņepju sēklas un skābo krējumu, un mīca, līdz iegūta vienmērīga masa. Kad tas izdarīts, saveļ lielas bumbas, kas atgādina pikas.

Kad bumbas saveltas, tās saliek cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru. Pievieno eļļu, lai neapdegtu un liek cepeškrāsnī (180 grādos) uz 10 minūtēm. Pasniedz, kamēr pītes siltas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form