Foto: DELFI

Kas to būtu domājis, ka īsti latviskā garā – no kartupeļiem, pupām un kāpostiem, var pagatavot kreptīgu un interesantu ēdienu. Šo variāciju par klasiskajām zirņu pikām Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gmērcētas baltas, sviestainas pupas (svars norādīts sausām pupiņām)300 gkāposts500 gvārīti kartupeļi1 sīpols (sakapāts) ķiploks sviests vai eļļa cepšanai1.5 ĒKkaņepju aizdars vai maltas un sijātas kaņepes100 gskābais krējums

Sagatavošana

1

Pupas un kartupeļus vāra līdz mīksti.

2

Kāpostus sagriež mazos kubveida gabalos un uz pannas kopā ar sīpoliem un ķiplokiem sacep. To var darīt arī cepeškrāsnī – tad kāpostus izkārto uz cepamās pannas un cep, līdz mīksti.

Foto: DELFI
3

Pēc tam lielā bļodā saber pupas, kartupeļus, kāpostus, sīpolu, ķiploku, kaņepju sēklas un skābo krējumu, un mīca, līdz iegūta vienmērīga masa. Kad tas izdarīts, saveļ lielas bumbas, kas atgādina pikas.

4

Kad bumbas saveltas, tās saliek cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru. Pievieno eļļu, lai neapdegtu un liek cepeškrāsnī (180 grādos) uz 10 minūtēm. Pasniedz, kamēr pītes siltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!