Puravu zupa ar vistas stilbiņiem
Foto: Shutterstock
1.0000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 vistas stilbiņi
vistas stilbiņi
750 ml
750 ml ūdens
ūdens
šķipsna
šķipsna safrāns
safrāns
1
1 liels puravs
liels puravs
1 glāze
1 glāze sagrieztas sēnes
sagrieztas sēnes
1/2 TK
1/2 TK smalki rīvēts ingvers
smalki rīvēts ingvers
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
5
5 melnie pipari
melnie pipari
3
3 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
2
2 Krustnagliņas
Krustnagliņas
šķipsna
šķipsna muskatrieksts (vai muskatrieksta zieds)
muskatrieksts (vai muskatrieksta zieds)
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
2 TK
2 TK kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Fantastiski smaržīgā puravu zupas recepte saglabājusies no Viduslaikiem, ko raksturo pievienotās garšvielas - safrāns, kanēlis, muskatrieksta ziedi, krustnagliņas un ingvers. Zupai, protams, netika pievienoti kartupeļi, jo tajā laikā Eiropa kartupeļus vēl nepazina. Ja vēlies, tu vari zupu papildināt arī ar kartupeļiem. Zupai ir ļoti patīkama, svaiga garša, un ingvers kombinācijā ar pipariem tai piešķir nelielu asumiņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā liek vistas stilbiņus, uzlej aukstu ūdeni un strauji uzvāra. Pēc tam zupu noputo, samazina minimālu karstumu, pievieno garšvielas (sāli, piparu graudus, krustnagliņas, safrānu, kanēli un muskatriekstu) un ļauj stilbiem virmot apmēram 30 minūtes, līdz tie gatavi.

    Smalki sarīvē ingveru, pievieno zupai. Nomazgā un smalki sagriež puravu (izmanto balto un gaiši zaļo daļu), noliek malā. Sagriež tīrus šampinjonus, noliek malā. Pannā sviestā apcep puravus, līdz nekož acīs, pievieno sēnes un apcep līdz tās aprautas, apmēram 1 -2 minūtes.

    Kad vistas gaļa ir mīksta, izceļ to no buljona, noliek uz šķīvja. Buljonu izkāš, lai atbrīvotos no garšvielām. Buljonu atkal uzvāra, tajā liek puravus ar sēnēm un uz nelielas uguns vāra apmēram 5 minūtes, līdz puravi gatavi.

    Tikmēr no kauliem attīra vistas gaļu. Katrā bļodiņā liek vistas gaļu, pāri lej buljonu, pasniedz ar zaļumiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form