Foto: Shutterstock
Fantastiski smaržīgā puravu zupas recepte saglabājusies no Viduslaikiem, ko raksturo pievienotās garšvielas - safrāns, kanēlis, muskatrieksta ziedi, krustnagliņas un ingvers. Zupai, protams, netika pievienoti kartupeļi, jo tajā laikā Eiropa kartupeļus vēl nepazina. Ja vēlies, tu vari zupu papildināt arī ar kartupeļiem. Zupai ir ļoti patīkama, svaiga garša, un ingvers kombinācijā ar pipariem tai piešķir nelielu asumiņu.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 vistas stilbiņi750 mlūdens šķipsnasafrāns1 liels puravs1 glāzesagrieztas sēnes0.5 TKsmalki rīvēts ingvers pēc garšassāls5 melnie pipari3 smaržīgie pipari šķipsnakanēlis2 krustnagliņas šķipsnamuskatrieksts (vai muskatrieksta zieds)2 ĒKsviests2 TKkapāti zaļumi

Sagatavošana

1

Katliņā liek vistas stilbiņus, uzlej aukstu ūdeni un strauji uzvāra. Pēc tam zupu noputo, samazina minimālu karstumu, pievieno garšvielas (sāli, piparu graudus, krustnagliņas, safrānu, kanēli un muskatriekstu) un ļauj stilbiem virmot apmēram 30 minūtes, līdz tie gatavi.

2

Smalki sarīvē ingveru, pievieno zupai. Nomazgā un smalki sagriež puravu (izmanto balto un gaiši zaļo daļu), noliek malā. Sagriež tīrus šampinjonus, noliek malā. Pannā sviestā apcep puravus, līdz nekož acīs, pievieno sēnes un apcep līdz tās aprautas, apmēram 1 -2 minūtes.

3

Kad vistas gaļa ir mīksta, izceļ to no buljona, noliek uz šķīvja. Buljonu izkāš, lai atbrīvotos no garšvielām. Buljonu atkal uzvāra, tajā liek puravus ar sēnēm un uz nelielas uguns vāra apmēram 5 minūtes, līdz puravi gatavi.

4

Tikmēr no kauliem attīra vistas gaļu. Katrā bļodiņā liek vistas gaļu, pāri lej buljonu, pasniedz ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!