Grauzdiņš ar ceptām sēnēm un plaucētu olu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Sviestā apceptas sēnes, gardais kale kāposts un plaucēta ola – sastāvdaļas vieglām pusdienām. Pasniedz līdzīgi kā salātus, skaisti izkārtotus kārtās uz apgrauzdētas maizītes.

Sēnes noskalo zem tekoša ūdens un nosusina. Sagriež palielos gabaliņos, lai visas būtu aptuveni viena izmēra.

Pannā izkausē pusi no nepieciešamā sviesta. Pieber sēnes un apcep sviestā aptuveni 2-3 minūtes uz vidējas uguns.

Pēc tam sēnēs iemaisa saspiestu ķiploka daiviņu un kale kāposta lapas (saplucinātas nelielos gabaliņos).

Sastāvdaļām pannā pievieno pavisam nedaudz ūdens (aptuveni vienu ēdamkaroti), un visu maisot apcep tik ilgi, līdz kale lapiņas karstumā nedaudz saplakušas.

Gatavo plaucēto olu – nelielā katliņā uzvāra ūdeni. Pēc tam plīts liesmu samazina uz vāju. Ūdenim piepilina etiķi un ūdeni samaisa, lai veidotos straujš virpulis. Uzreiz iesit karstajā ūdenī jēlo olu un ļauj tai gatavoties 3-4 minūtes, līdz olas baltums izvārījies, bet dzeltenums vēl mīksts.

Apgrauzdē maizi – tai nav nepieciešams smērēt virsū sviestu, jo sēnes būs pietiekami maigas.

Grauzdiņus liek uz liela šķīvja. Sēnēs un kale kāposta masā iemaisa atlikušo sviestu.

Uz grauzdiņiem izkārto sēnes un kale kāpostus, bet tiem uzliek plaucēto olu. Maltīti papildina ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form