Rabarberu drumstalmaize ar avenēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas
1 sauja
SMILŠU MĪKLAS PAMATNEI
340 g
100 g
šķipsna
pēc garšas
DRUPAČĀM
5 ĒK
3 ĒK

"Nogriezu pirmos sešus mazos rabarberu kātus, nu vajag to kūku man! Tā kā rabarberu bija maz, liku klāt vēl pagājušā gada avenes, ko saldētava glabāja. Smilšu mīklas pamatne, augšā drupačas," rabarberu un aveņu plātsmaizes recepti iesaka garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

Izmantotās pannas izmērs – 25x38cm, bet derēs arī lielāka.

Gatavo smilšu mīklas pamatni. Aukstu sviestu sagriež kubiņos un ar miltiem "saknibina" kopā, lai sviesta gabalus vairs nejūt.

Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, rīvētu uz smalkās rīves norīvēto citrona miziņu un samaisa.

Iejauc olas un mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām. Izveido no tās smuku bumbu, liek uz stundu ledusskapī.

Pa to laiku samizo un sagriež rabarberus.

Sagatavo drupačas. Aukstu sviestu sagriež kubiņos, liek bļodā, pievieno cukuru, miltus un ar pirkstiem saberž drumstalās līdz slapju smilšu konsistencei. Ja drumstalu masā paliek lieli sviesta krikumi, liek klāt vēl nedaudz miltus un cukuru.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, ieklāj pannā. Pa virsu ber rabarberus, brīvajās vietās - ogas, visu pārber ar sauju cukura, lai saldāka dzīve.

Liek cepties 10 minūtes, tad izņem, uzber drupačas un liek atpakaļ uz apmēram 15–20 minūtēm.

Rabarberu drumstalmaize ar avenēm un smilšu mīklas pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Plātsmaizi izņem no krāsns, atdzesē, griež gabaliņos un bauda!

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form