Rabarberu drumstalmaize vācu gaumē
Foto: Shutterstock
5.0000 5
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg rabarberi
rabarberi
700 g
700 g milti
milti
650 g
650 g cukurs
cukurs
500
500 auksts sviests
auksts sviests
50 g
50 g ciete
ciete
1/4 TK
1/4 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Plātsmaizes
  • Vāciešu nacionālā virtuve
  • Sulīgs rabarberu pildījums un zeltainas mīklas drumstalas – klasika bez liekām sastāvdaļām. Īpaši labi šī plātsmaize garšos, pasniegta ar saldējumu vai svaigi kultu putukrējumu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Bļodā liek miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, 400 g cukura un samīca viendabīgu mīklu.

    Mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.

    Otru mīklas daļu starp divām cepamā papīra loksnēm izrullē plāts lielumā, liek uz plāts un noņem augšējo cepamā papīra loksni.

    Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno cieti, vaniļas ekstraktu, atlikušo cukuru un samaisa.

    Ber rabarberus virs mīklas un izlīdzina vienmērīgā kārtā.

    Izņem no ledusskapja otru mīklas daļu un pārrīvē vai pārdrupina virs rabarberiem.

    Cep 45 minūtes, līdz drumstalas ir zeltainas. Griež gabalos un pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form