Rabarberu klimpu zupa vecmāmiņas gaumē
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Klimpām
150 g
150 g milti
milti
2 gab.
2 gab. olas
olas
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
Rabarberu zupa
4-5 (atkarībā no lieluma) gab.
4-5 (atkarībā no lieluma) gab. rabarberu kāti
rabarberu kāti
1,5-2 l
1,5-2 l ūdens
ūdens
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. kanēļu standziņa
kanēļu standziņa
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ķīseļi
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vai vēlies noķert bērnības garšu? Ja atbilde ir jā – pagatavo rabarberu klimpu zupu pēc vecmāmiņas receptes! Varam garantēt, ka nostalģiskās sajūtas uzvirmos. Uzvarošā kombinācija – vēls pavasaris, lauku vecmāmiņa un bērnība!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sāksim ar kātu vārīšanu! Nomizo rabarberu kātus un sagriez tos nelielos kubiņos.

    Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno iepriekš sagrieztos rabarberus un kanēļa standziņu (standziņu salauz 2-3 gabaliņos). Cukuru pievieno pēc garšas. Ja ķīseli vēlies saldāku, pievieno 100 gramus cukura, bet, ja vēlies skābenāku, pievieno tikai 50 gramus cukura. Bet, protams, ja esi liels saldummīlis – pievieno vairāk!

    Vāra rabarberus uz lēnas uguns, līdz tie kļūst mīksti. Proti, kad šķidrums vairs nešūmējas (neputo), rabarberu zupa ir gatava! Bet atceries pārbaudīt saldumu. Varbūt vajag vairāk cukura?

    Gatavo klimpas! Bļodiņā sakuļ olas, pievieno šķipsniņu sāls un cukuru. Maisa, maisa, pievieno miltus (sāc ar 2 ĒK), lēnām pievieno ūdeni, līdz izveidojas viendabīga masa, kas biezāka par pankūku mīklu.

    Ar tējkaroti ņemot no bļodiņas malas mīklu, met iepriekš izvārītajā rabarberu šķidrumā mazas klimpiņas un vāra. Apmaisa, jo var gadīties, ka tās saplūst kopā un salīp. Uz lēnas uguns vāra, līdz klimpas uzpeld virspusē.

    Zupa gatava. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form