Rabarberu kūka ar maigu vārītā krēma pildījumu
Foto: Shutterstock
3.2759 29
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500-600 g
500-600 g rabarberi
rabarberi
MĪKLAI
350 g
350 g milti
milti
1
1 ola
ola
60 g
60 g skābs krējums
skābs krējums
180 g
180 g auksts sviests
auksts sviests
150 g
150 g cukurs
cukurs
1,5 TK
1,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
VĀRĪTAJAM KRĒMAM
700 ml
700 ml piens
piens
2
2 lielas olas
lielas olas
70 g
70 g kukurūzas vai kartupeļu ciete
kukurūzas vai kartupeļu ciete
140 g
140 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Debešķīgi garda un vienkārši pagatavojama rabarberu kūka ar bagātīgu vārītā krēma pildījumu, kas kūst uz mēles.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Sviestu sagriež gabaliņos, liek bļodā. Pievieno pārējas sastāvdaļas, ar rokām samīca viendabīgu mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, kamēr gatavo krēmu.

    Gatavo vārīto krēmu. Katliņā sakuļ ar cukuru, vaniļu un cieti. Pielej un iemaisa pienu, līdz masa ir viendabīga. Liek katliņu uz plīts un maisot karsē, līdz masa sāk sabiezēt, tad noņem katliņu no plīts.

    2/3 mīklas liek veidnē un ar pirkstiem izplacina, veidojot maliņas uz augšu.

    Nomizotus, gabaliņos sagrieztus rabarberus iemaisa vārītā krēma masā, pildījumu lej virs kūkas pamatnes.

    Atlikušo mīklu pārrīvē pāri kūkai, izmantojot rupjo dārzeņu rīvi.

    Liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 40–45 minūtes.

    Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form