
Katrs kārtīgs rabarbers sapņo kļūt par rabarberu kūku. Nu vismaz plātsmaizi! Dosim rabarberiem iespēju – izskatīsies kā plātsmaize, garšos kā kūka! Saldētā mīkla ledusskapja saldētavā glābusi ne vienu vien kārumnieku, kurš vēlas ātri tik pie rabarberu kūkas un vēl palielīties visai rabarberu pasaulei.
Izņem no saldētavas mīklu, noliek mazliet atkust.
Rabarberu kātus nomazgā, diezgan sīki sagriež, arī pašu kātu pārgriežot uz pusēm. (Šī ir kūka, nevis lauku plātsmaize, kad rabarberu gabliņi var būt brangāki.)
Saldajam krējumam piesit olas, pieber cukuru un kārtīgi samaisa (bet nekuļ).
Mīklu ieplāj cepampannā, maliņas uzlokot uz augšu.
Uz mīklas plānā kārtiņā paber kartupeļu miltus – tā krējuma un olu masa mazāk sūksies mīklā.
Uz mīklas nober rabarberus.
Pārlej visu ar krējuma un olu masu, pārkaisa ar kanēli.
Cep 190 grādu temperatūrā 25-30 minūtes, jaskatās pēc mīklas gatavības, kūkas stūrīti uzmanīgi paceļot.

Lai labi garšo!