Rabarberu kūka no kārtainās mīklas
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. saldēta kārtainā mīkla
saldēta kārtainā mīkla
1 gab.
1 gab. rabarberi (prāva bunte)
rabarberi (prāva bunte)
150 g
150 g saldais krējums
saldais krējums
2,5 saujas
2,5 saujas cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
2 šķipsnas
2 šķipsnas kanēlis
kanēlis
2 TK
2 TK kartupeļu milti
kartupeļu milti
  • Pasaules Virtuve
  • Katrs kārtīgs rabarbers sapņo kļūt par rabarberu kūku. Nu vismaz plātsmaizi! Dosim rabarberiem iespēju – izskatīsies kā plātsmaize, garšos kā kūka! Saldētā mīkla ledusskapja saldētavā glābusi ne vienu vien kārumnieku, kurš vēlas ātri tik pie rabarberu kūkas un vēl palielīties visai rabarberu pasaulei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izņem no saldētavas mīklu, noliek mazliet atkust.

    Rabarberu kātus nomazgā, diezgan sīki sagriež, arī pašu kātu pārgriežot uz pusēm. (Šī ir kūka, nevis lauku plātsmaize, kad rabarberu gabliņi var būt brangāki.)

    Saldajam krējumam piesit olas, pieber cukuru un kārtīgi samaisa (bet nekuļ).

    Mīklu ieplāj cepampannā, maliņas uzlokot uz augšu.

    Uz mīklas plānā kārtiņā paber kartupeļu miltus tā krējuma un olu masa mazāk sūksies mīklā.

    Uz mīklas nober rabarberus.

    Pārlej visu ar krējuma un olu masu, pārkaisa ar kanēli.

    Cep 190 grādu temperatūrā 25-30 minūtes, jaskatās pēc mīklas gatavības, kūkas stūrīti uzmanīgi paceļot.

    Rabarberu kūka no kārtainās mīklas
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form